Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Van zeppelin tot graafmobiel
Illustraties: Mark Janssen
Tekst: Marianne Busser en Ron Schröder


‘Iedereen gaat snel op reis
er is iets aan de hand
je merkt het niet alleen bij ons
maar echt in ieder land’


En wat is dan wel de reden om allemaal in beweging te komen?  Dat zou je niet verwachten, dat IN het boek zelf dit boek aangeprezen wordt, maar iedereen wil dit boek hebben, en al die mensen zoeken voertuigen om naar de winkel te gaan.
Het gaat niet op deze manier verder hoor, dat is alleen het eerste verhaaltje, iedere volgende twee pagina’s hebben een eigen thema. Dat hoeft ook niet het voertuig te zijn, de ene keer lees je over reizen van de ene stad naar de andere om bijzondere beelden te zien, dan weer gaat het over op vakantie gaan en dan onderweg de tijd verdrijven met spelletjes.


Bij dit verhaaltje vallen de vrolijke tekeningen van Mark Janssen extra op, maar het hele boek is van het begin tot het eind een kleurrijk geheel, vol details en de typische Janssenaccenten.


De verhaaltjes in een eenvoudige rijmvorm zijn grappig. Een juf die in een scootmobiel zit en haar kinderen op een bijzondere wijze meetroont naar de dierentuin, of opa die een zwaailicht op zijn auto heeft, hetgeen niet mag van de politie.
Er zijn verhaaltjes die tips geven om je vakanties langer te laten duren: iedere keer een steen – niet al te groot natuurlijk! – meenemen, en daar een torentje van herinneringen van bouwen. Of een plakboek maken met allerlei dingen die je verzamelt.


'een kassabon, een tekening
een stukje uit een krant
een foto van een grote schelp
de mooiste van het strand’


Natuurlijk komen de zeppelin en de graafmachine ook voorbij, en die koning die wel op vakantie wil maar eigenlijk ook niet zonder zijn dagelijkse spulletjes kan, dat is grappig om voor te lezen!
En een laatste tip:


‘je kunt reizen met een grote zeppelin
als je morgen nog in Afrika wilt komen
alles kan tenslotte als je ligt te dromen
wil je reizen, duik dan snel je bed maar in.’


Misschien zijn dit niet de sterkste rijmpjes van het bekende echtpaar, maar de verhaaltjes zijn grappig en het voorlezen blijft op deze manier wel leuk.
https://www.mariannebusser-ronschroder.info

ISBN9789048848522 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Moon | september 2019 |
Leeftijd vanaf 3 jaar

© Marjo, 9 december 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER