Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Het huis van Muis
met speelhuis en figuurtjes
Lucy Cousins


Op de cover staat een vrolijke Muis voor zijn huis, en om dat huis draait dit boekje. Wij mogen daar namelijk een dagje een kijkje in nemen.

We zien Muis wakker worden, hij rekt zich eens lekker uit. Hij heeft een gezellige slaapkamer en onder zijn bed slaapt de kleine zwarte poes. En dan moet Muis natuurlijk zich wassen en aankleden. Poes likt zichzelf ook schoon en Panda het knuffelbeertje houdt de tandenborstel stevig vast.
We lezen wat Muis de hele dag doet in zijn fijne huis. Hij maakt eten, speelt en tekent, doet de was en bakt lekkere cakejes voor Cora Kip. Kortom het is altijd fijn in het huis van Muis!


De afbeeldingen in dit hardcoverboekje beslaan telkens twee pagina's en zijn helder en warm van kleur. Er is veel op de illustraties te zien waardoor je kinderen de goed herkenbare voorwerpen en meubels zoals; kast, lamp, bed, tafel, poes, bordjes, kopjes, fruit, boeken, melk, klok en speelgoed zoals; beertje, auto, blokken, trompet enz. kunt laten aanwijzen zodat ze gelijk leren wat voor naam die dingen hebben.


Maar de grootste verrassing is, dat aan de binnenkant van de achterzijde van het boek de keuken van Muis als pop-up is toegevoegd! Mét uitdrukfiguurtjes daarbij van Muis, Poes, Cora Kip, Pandabeertje en enkele meubeltjes! Daardoor kan een kind zich lekker laten voorlezen en daarna lekker spelen met het huisje én de bijbehorende poppetjes etc. Dat is nog eens een leuk idee! 
De figuurtjes zijn wel wat klein, dus het is wel opletten dat ze niet zoek raken of in de mond gestopt worden.

Kortom, Een fijn, lees en doe boekje, voor de allerkleinsten.

Zie ook het inkijkexemplaar

Eerder verschenen in deze pop-up serie: Het kasteel van Muis, Het piratenschip van Muis.


ISBN 9789025875220 | Hardcover met ronde hoeken | 12 pagina's | Uitgeverij Leopold | augustus 2018
Afmeting 25 x 24,9 cm | voor kinderen van 3 jaar en ouder

© Dettie, 28 september 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER