Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Monster Mo wil niet slapen
Illustraties: Stefani Buijsman
Tekst: Li Lefébure


Als je bij opa en oma mag logeren is alles anders, ook 's nachts, dan hoor je ineens allerlei geluidjes die je niet kent. Monster Mo kan er niet van slapen dus roept hij heel hard Opaaaaa. Gelukkig weet opa er wel wat op, hij geeft Mo een stel oordopjes, dan kan hij vast wel slapen. Maar niks hoor.

Oma zegt dat ze altijd schaapjes telt, maar bij Mo worden de schaapjes heel andere dieren... Brrr, dat is eng.
Zou oma misschien warme melk en een paar koekjes willen geven?

En zo heeft Mo allerlei smoesjes waardoor hij niet kan slapen. Gelukkig heeft hij een heel lieve opa en oma, die vol geduld luisteren en helpen.
Maar Mo weet eigenlijk heel goed wat hij wil en met een slim trucje lukt het hem ook nog!


Natuurlijk is het allemaal heel herkenbaar, je hebt als kind gewoon van die dagen dat slapen niet lukt, helemaal als je weet dat opa en oma niet gauw boos worden. Dan kun je opa en oma steeds roepen... ze komen en luisteren altijd! Wat is er fijner? En dat laatste weet Mo precies!


De afbeeldingen van Stefani Buijsman stralen precies het veilige, gezellige sfeertje die bij een logeerpartij bij oma en opa horen. Je zou bijna zelf daar willen gaan logeren.
Erg leuk verhaal om voor te lezen, maar misschien niet vlak voor het slapengaan... Je zou kinderen maar op idee brengen.


ISBN 9789044850505 | Hardcover | 27 pagina's | Clavis | 9 mei 2023
Afmeting 25,6 x 26,7 cm | Leeftijd 3+

© Dettie, 26 augustus 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER