Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Monster Mo lust het niet
Illustraties: Stefani Buijsman
Tekst: Li Lefébure


Die mama, die kan soms zulke domme dingen zeggen. "Mo kom je aan tafel?" roept ze, "er staat een lekker ontbijtje voor je klaar!
Hoe kan ze nou een weerwolfmonster een lekker ontbijtje aanbieden! Weerwolfmonsters eten alleen vieze ontbijtjes! Dat mama dat nou niet snapt!
Mama vindt het eigenlijk helemaal niet erg, want de papa van Mo en zij kunnen dan lekker Mo's wentelteefje opeten.


En monsters eten ook geen vitamientjes, dus eten ze ook geen fruitspiesjes! En die lekkere lunch die de mama van Mo gemaakt heeft, is ook helemaal niet slim van haar.
"Ben je doof mama van Mo" roept het monster. "Mo is er niet. En weerwolfmonsters lusten geen lekkere lunch. Die lusten alleen een bloederige lunch."


De mama van Mo heeft een geweldige reactie daarop. En het weerwolfmonster vind het eigenlijk best wel jammer dat monsters die lekkere lunch niet eten. Want het ziet er wel heel lekker uit! En bij het avondeten wil het monster iets te eten hebben voor Mo. En nu heeft mama juist net eten voor het monster gemaakt! Wat nu?


Opnieuw een heerlijk boek dat helemaal ingaat op de rijke fantasie van kinderen. We zien Mo helemaal opgaan in zijn spel en Mama speelt het fantastisch mee.
En zeg nou zelf, iedereen heeft wel een beetje van Mo in zich, gewoon even een dagje lekker tegensputteren. Daar knap je van op en zie je gelijk weer wat je allemaal hebt!


De afbeeldingen van Stefani Buijsman zijn lekker duidelijk en in mooie heldere kleuren weergegeven. Ze staan verspreid over twee pagina's waardoor ze extra indruk maken.
En op het eind van het boek vind je nog een leuke verrassing.
Fijn boek waar kinderen die het verhaal voorgelezen krijgen, vreselijk om zullen moeten lachen omdat het zo herkenbaar is.


ISBN 9789044847178 | Hardcover | 29 pagina's | Clavis | 31 oktober 2022
Afmeting 25,6 x 26,7 cm | Leeftijd 3+

© Dettie, 27 november 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER