Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Trots en vooroordeel
illustraties: Alison Oliver
tekst: Jennifer Adams


Trots en vooroordeel,  het tweede boekje in de serie BabyLitboeken, is al net zo bijzonder als het eerste, Alice in Wonderland, waarin kinderen aan de hand van kleding en voorwerpen kennismaakten met diverse kleuren. Dat boekje volgde het verhaal van het boek van Lewis Carel waardoor kleine kinderen op heel jonge leeftijd al kennismaken met enkele personages uit dit veelgelezen en bekende boek. Natuurlijk is Trots en vooroordeel van Jane Austen eveneens een klassieker bij uitstek en dat verhaal vormt deze de basis van dit boekje, dit keer leren we tellen van 1 tot en met 10, hoe leuk is dat! 




We beginnen met één Engels dorpje waarbij we een frisse, moderne afbeelding zien, die toch een klassiek Engels dorpje weergeeft. Vervolgens zien we twee rijke heren... namelijk Mr. Bingley en Mr. Darcy, dé belangrijkste mannen uit het boek. En dan de drie huizen waarrond het verhaal zich voor afspeelt. Longbourn (huis van familie Bennet), Netherfield (huis van Bingey) , Pemberly (huis van Darcey). Ook deze zijn weer op een vlotte manier weergegeven. En zo gaat het door. Erg leuk zijn de negen baljurken.


De getallen staan zowel in cijfer als in woord weergegeven op de linkerpagina. Ze zijn mooi versierd en passend bij de rechterpagina. Bij de 2 zien we de krijtstreep van de kostuums van de twee heren, bij de 6 zien we de koets die bij de zes paarden hoort.
Opnieuw is het voor kinderen een plezier om dit boekje te bekijken en voor volwassenen is het een prettige nostalgische reis door het verhaal van Jane Austen. 


Kortom, een serie om verliefd op te worden.


ISBN 979002267079 | Hardcover met ronde hoeken| 20 pagina's | Uitgeverij Karmijn/Oogappel-Standaard uitg. | 31 januari 2019
Afmeting 17,5 x 17,6 cm | Leeftijd 1+

© Dettie, 29 maart 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER