Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Toet-toet! Tringeling!
Geluidenboek
Guido van Genechten


Intussen zijn de geluidenboekjes aardig ingeburgerd bij jonge ‘lezertjes’. In dit boekje kunnen ze luisteren naar geluiden die bij voertuigen horen: Tringeling! Toet-toet! Of een vrolijk deuntje…


Als voorlezer valt het niet mee om de tekst die er staat helemaal voorgelezen te krijgen: dat vingertje gaat al snel richting het plekje waar je op moet duwen om een leuk geluidje te kunnen horen!
Na een tijdje, als het nieuwe eraf is, blijft er nog veel over om van te genieten: een leuk tekstje en mooie afbeeldingen. Die hebben allemaal te maken met vervoermiddelen: een fiets bijvoorbeeld. Of auto’s van eenvoudig tot bijzonder. Een brandweerauto, maar ook een tractor. En eentje is wel heel leuk: een ijscokar!   
Natuurlijk ontbreekt de trein niet. Alle geluiden passen precies, een bel klinkt toch weer anders dan een sirene, of de stoomfluit van een trein.


De tekeningen hebben heldere, primaire kleuren en natuurlijk is er veel meer te zien dan alleen dat vervoermiddel. Dus als het kind het geduld kan opbrengen, kun je de dingen aanwijzen die bij het vervoermiddel horen en vertellen over de overweg, of over wat een tractor doet.
De personages zijn dieren, ook daar kun je het kind op wijzen.
Een boek om veel plezier van te hebben, en als het eenmaal uit is dan is een ijsje wel heel lekker!
Want de ijscokar is de hekkensluiter.


Guido van Genechten (1957, Mol, België) is een belende naam in kinderboekenland. Tien jaar geleden verscheen het prentenboek Rikki. Met dat boek werd hij laureaat van de internationale illustratorenwedstrijd Prijs van de Stad Hasselt. Klein wit visje is ook wereldberoemd.


ISBN 9789044837636 | hardcover | 111 pagina's | Uitgeverij Clavis | maart 2020
Afmetingen 22,1 x 22,1 x 2 cm | Leeftijd vanaf 3 jaar

© Marjo, 2 juli 2020

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER