Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Nieuwe laarzen
Guido van Genechten


Jan heeft nieuwe laarzen, en wat voor laarzen! Heel mooie, grote, rode, laarzen met gele blokjes. Jan is helemaal blij. Met grote stappen loopt hij al zingend in het rond en kijkt wat hij allemaal met die laarzen kan doen... Natuurlijk kan hij ermee door een plas water lopen en lekker in het rond spatten. Maar met laarzen kun je ook op één been staan en klimmen, en springen, en rennen, en schoppen. Het zijn gewoon superlaarzen!

Guido van Genechten heeft zich helemaal ingeleefd in de kinderwereld. Nieuwe laarzen krijgen is natuurlijk een hele belevenis en dan merken dat je met die nieuwe laarzen aan zoveel kunt doen is helemáál super!


Op de eveneens door Van Genechten gemaakte paginagrote, heldergekleurde afbeeldingen zien we Jan met zijn grote 'zevenmijlslaarzen' door de wereld stappen. Alles is natuurlijk veel leuker met van die mooie laarzen aan. De paarden kijken er vrolijk van en de poes en de hond vinden dat geklim en gespring en geren van Jan ook wel heel leuk, zelfs de kippen en kuikentjes doen mee en gaan op één poot staan als Jan op zijn ene been gaat staan. Het is echt geweldig, Jan kan álles met die laarzen!


Zulke fijne laarzen - en zo'n fijn boekje - wil iedereen wel hebben!

ISBN 9789044827361 | Hardcover | 27 pagina's | Uitgeverij Clavis | februari 2016 (1e druk 1997)
Afmeting 25 x 26 cm | Leeftijd 2+

© Dettie, 1 maart 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER