Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Op pad in de moestuin
Emiri Hayashi

Wie deze serie kent is al vaak op pad geweest met Emiri Hayashi: in het bos, onder de grond, in de regen en naar nog meer plaatsen.


Maar in de moestuin waren we nog niet geweest! En daar is heel veel te beleven: je kan kijken naar alle beestjes die je er tegenkomt: vliegende en kruipende insecten, konijnen, mollen (wel te zien in dit boek, maar in de tuin waarschijnlijk niet), muizen en vogeltjes! Ze kijken allemaal heel blij, want ze zijn dol op de groenten die er zijn en op de bloemetjes.


Het ziet er dan ook heel aanlokkelijk uit! Nu zijn de kleuren een beetje vreemd, want zilver zul je niet zo snel aantreffen in een tuin. Maar voor dit boek werkt het uitstekend, het geeft een hele vrolijke uitstraling. Vooral als het licht op de pagina valt! Het bijzondere aan dit boekje - en aan alle andere in deze serie - is dat het interactieve boekjes zijn: je kan van alles tevoorschijn toveren!
Zo kan een peuter de radijsjes laten groeien, of het laten regenen!


Dat de groenten in het echt niet allemaal tegelijk rijp zijn wordt er niet bij gezegd, en het zal een klein kind ook niet boeien of het wel klopt dat de aardbeien en de pompoenen tegelijk volop staan te pronken. Het is een mooi uitgevoerd boekje dat waarschijnlijk niet bedoeld als pure informatie, maar om een idee te geven. Dat doel wordt zeker bereikt!


Emiri Hayashi ( Osaka, Japan) studeerde in 1996 af aan de Sophia Univerisity in Tokio, met een graad in Franse literatuur. Nadat ze voor een uitgeverij had gewerkt, besloot ze in 1999 naar Frankrijk te verhuizen. Hier vervolgde ze haar studie grafisch ontwerp aan LISAA in Parijs. Daar realiseerde ze zich dat het haar passie is om illustrator van kinderboeken te worden. Ze heeft sindsdien talloze kinderboeken geïllustreerd.

ISBN 9789044848182 | Hardcover | 10 pagina's | Uitgeverij Clavis | november 2022
Afmeting: 17 x 17 cm | NUR 271 | Leeftijd 1+

© Marjo, 25 mei 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER