Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Noortje in de herfst
Annemarie van der Heijden


Ga even lekker mee met Noortje naar buiten, de tuin in. Maar doe net als Noortje een lekker warme trui aan dan kun je samen met haar kijken hoe een eekhoorntje nootjes eet uit het voederhuisje. Het is namelijk herfst en dan vinden dieren extra voedsel heel fijn.
Poes vindt al die rondvliegende blaadjes ook heel leuk, daar kun heerlijk mee spelen!


Zoals je kunt zien heeft de egel een eigen egelhuisje gekregen en Noortje, pop Bibi, hond Boef en Poes brengen hem eten. Aaien lukt niet zo goed bij egels, ze hebben stekels en dat prikt. Boef vindt de paddenstoelen ook prachtig, maar Noortje waarschuwt dat hij er niet aan moet komen, dan gaan ze stuk. Dan weet jij dat ook gelijk.


Het kan ook flink waaien in de herfst en je ziet het haar van Noortje bijna wegwaaien! Zelfs de vlechtjes van Bibi zwiepen omhoog. De blaadjes hebben ook heel mooie kleuren gekregen en die kun je in het emmertje van Noortje doen, net als de kastanjes en eikels dan kun je er, zoals je ziet, thuis wat moois van maken, zoals een slinger of gekke poppetjes.


Wat een heerlijke herfstpret straalt dit boekje uit! We mogen de hele gezellige leefwereld van Noortje meebeleven. Het struinen door de tuin en alle dieren bekijken evenals het gescharrel door de bladeren geven het gevoel van herfst prima weer. Je zou bijna zelf je laarzen en dikke trui aantrekken om een knisperende herfstwandeling te gaan maken.
Het zal kinderen ook aanzetten om zelf aan de slag te gaan met hun gevonden herfstschatten.
Gewoon aanschaffen dit boekje of uit de bibliotheek halen en dan gezellig voorlezen!


ISBN 9789044852790 | Hardcover met ronde hoeken | 24 pagina's | Clavis | 9 november 2023
Afmeting:  19,2 x 19,4 cm | Leeftijd va 18 maanden

© Dettie, 20 november 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER