Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Noortje zet haar schoentje
Annemarie van der Heijden



Het is bijna Sinterklaas
Noortje speelt Sinterklaasje. Ze heeft
net als de Sint een rode mantel om en
zet een mijter op haar hoofd.


Zo begint dit boekje waarin het hele proces rond de Sinterklaastijd op een speelse manier besproken wordt.
We zien Noortje gezellig in haar kamertje zitten met haar Sinterklaaskleren aan. Poes en hond Boef spelen lekker mee. Poes heeft een Pietenpet op en de Boef stoeit met de staf alsof het een grote tak is.


Terwijl Boef en Poes met elkaar spelen maakt Noortje een mooie tekening voor de Sint die even later in haar laarsje gestopt wordt die bij de open haard gezet is samen met eten en drinken voor het paard.  Dan nog een liedje zingen met pop Bibi op schoot en dan naar bed...  Spannend hoor, zou Sinterklaas komen?
De volgende ochtend gaat ze gauw kijken. Ja! Sint is geweest en heeft ook Poes en Roef niet vergeten!


De afbeeldingen zijn verspreid over twee pagina's afgedrukt. Op elke afbeelding zien we de volgende fase rond het schoentje zetten, weergegeven. Het ziet er knus en gezellig uit vooral door de aanwezigheid van Poes en Roef die helemaal bij alle handelingen van Noortje betrokken worden. De kleuren zijn zacht en vriendelijk maar niet zoet. Noortje heeft een leuke snoet waardoor het in totaal een aantrekkelijk geheel wordt.
De tekst is in duidelijke letters weergegeven

Annemarie van der Heijden heeft al veel Noortjeboeken geschreven en geïllustreerd en ze spreken allemaal zeer tot de verbeelding van jonge kinderen. Zo ook dit boekje. Je wordt daardoor vanzelf enthousiast voor de Sinterklaastijd die komen gaat.


ISBN 9789044834529 | Hardcover met ronde hoeken | 24 pagina's | Uitgeverij Clavis | augustus 2018
Afmeting 19,1 x 19,2 cm | Leeftijd; vannaf 18 maanden

© Dettie, 3 november 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER