Boekenarchief W-X-Y-Z

Rachel Wells

Alfie - Kat onder de kerstboom
Rachel Wells

Je zou Alfie kunnen kennen, er zijn immers al zes boeken over deze kat verschenen! Maar voor wie niet weet wie Alfie is, even bijpraten: Alfie was een dakloze kat. Zijn baasje is overleden en er was niemand die voor hem zorgde. Hij zwierf rond op straat maar daar was hij niet veilig. Andere straatkatten waren veel brutaler en vaak ook agressief. Alfie besloot een straat uit te kiezen en alleen maar daar rond te lopen. Een soort van wonen dus.
Alleen moest hij ook daar wel voor zichzelf zorgen, want de bewoners van die straat zaten niet op hem te wachten.


Als je wil weten hoe Alfie de harten van de bewoners wist te bereiken, zou je de eerdere delen, vooral deel een ‘Kat over de drempel’  kunnen lezen.
Na een tijdje meldt zich een andere kat, de kleine George. Ook die avonturen kun je nalezen in een ander Alfie-boek ‘Kat voor de deur’.


En in dit zevende en laatste deel is Kerstmis in aantocht. Dat is een leuk feest, en ook de twee katten en hun vrienden zijn vast van plan er weer iets moois van te maken. Als ze horen over een inzamelingsactie voor de daklozen (mensen welteverstaan) in de buurt, willen zij ook hun steentje bijdragen. Alfie heeft fantastische ideeën, maar hij kan natuurlijk niet praten!
Hoe moet hij het zijn baasjes duidelijk maken?


Als de voorbereidingen in volle gang zijn, ontdekken ze op een dag dat niet alle straatbewoners blij zijn met de actie. Wie is er bezig net sabotageacties?
En waarom doet iemand zoiets?  Alfie probeert iets te bedenken om de dader te ontmaskeren. Hij heeft gelukkig veel hulp, maar het is toch een moeilijke kwestie!


Rachel Wells is moeder, schrijfster en katten liefhebber. Ze woont samen met haar gezin en huisdieren in Devon. Ze werkte in de marketing, maar na de geboorte van haar kind begon ze met schrijven.


ISBN 9789402711257 | Paperback | 304 pagina's | Uitgeverij Haper Collins | oktober 2022
Vertaling uit het Engels door Jet Matla

© Marjo, 14 december 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER