Boekenarchief W-X-Y-Z

Floor Westerveld

Vrouw met bloem zoekt man met baard
een Hollands liefdesverhaal
Floor Westerveld


In maart 2009 verscheen in eigen beheer het boek 'Dingen die niet kunnen' dat heel goed verkocht werd in veel boekwinkels. Voor een nog betere verspreiding zocht Floor Westerveld contact met Uitgeverij Podium, die haar eenboeks-uitgeverij opkocht voor één symbolische euro.
Het boek werd in een nieuw jasje  gestoken en kreeg de titel Vrouw met bloem zoekt man met baard. Het verhaal is echt gebeurd.

Bobby van Kesteren (vrouw) werkzaam op het Binnenhof woonachtig op de Jacob van Lennepkade heeft een eenzijde relatie met Marnix.
Ze zien elkaar alleen als Marnix dat wil en hij wil alleen na 23.00 uur met haar afspreken. Ze is dus alleen goed voor het bed.
Bobby is het knap zat maar toch... Evelien haar huisgenoot praat al tijden op haar in. Bobby weet het diep in haar hart ook allemaal wel, maar toch...


"en inmiddels weet ik dan eindelijk dat er toch echt geen vooruitgang meer valt te boeken. De winstprognoses zijn pessimistisch, de groeicijfers negatief. Hij blijft herhalen dat hij zich niet wil binden. Hij is in elk geval eerlijk. Ikzelf moet nog een presentatie geven aan de vlinders in mijn buik.[...]
Dit weekend plan ik een stevig overleg met mezelf. Alle vlinders verzamelen. Gordels om. No escape. Luister en huiver. Maar niet nu. Eerst nog één nachtje samen. Ineens voel ik iets trillen in mijn zak. Midden op het fietspad trap ik op de rem en mijn fiets komt met veel gekreun tot stilstand.

Herre, 16:44
Hé Bobby, we zitten met de zaak op het water. We zijn over een half uurtje bij VAKZUID. Spring je op de boot?

Herre. Met zware benen stap ik weer op. Herre. Herre is leuk. Een avondje met mijn oud-collega’s is gezellig. Zijn boot is geweldig, maar het is toch niet hetzelfde als een avondje met Marnix.


Herre is de ex-baas van Bobby en inmiddels een goede vriend.
Bobby gaat, na een stevig conflict met zichzelf want Marnix kan misschien wel  komen,  die avond mee op de boot en dat is maar goed ook. Als ze langs een terras varen zit daar een kennis van Herre, Thomas, een man met een baard. Bobby en Thomas komen in gesprek en er gebeurt iets, de vonken vliegen over, ze vallen als een blok voor elkaar. Na die ontmoeting kunnen ze elkaar niet vergeten. Alleen... Thomas laat Bobby weten dat er twee tandenborstels in het glas in zijn badkamer staan. Hij woont samen met zijn vriendin. Bobby wil absoluut niets met iemand die al een relatie heeft. Thomas wil zijn vriendin geen verdriet doen.  Bobby schrijft een column hierover onder de titel 'Dingen die niet kunnen'. Thomas reageert hierop. Ze spreken met elkaar af in de stad. Maar Bobby wil niets met Thomas zolang hij een relatie heeft.  En toch... vergeten kunnen ze elkaar niet.
Bobby gaat een week mediteren in een klooster. Bobby gaat naar Afrika voor een aidspreventieproject. Afstand moet er zijn.
Thomas moet voor zijn werk naar de V.S. Thomas is redelijk opgelucht, daar zal hij kunnen nadenken, daar is hij ver van alles af en kan hij misschien beter alles overzien, maar dan kent hij Bobby nog niet goed genoeg. Ze heeft een ware speurtocht op touw gezet...


De helft van de hoofdstukken zijn door Bobby  geschreven, de andere door Thomas zodat je kunt meeleven met hun (verwarde)  gevoelens.
We lezen de mails en sms-jes die ze elkaar sturen en we mogen ook bij het happy-end zijn. Het is een romantisch verhaal, zeker omdat je weet dat het gebaseerd is op waarheid. Bovendien is het heel vlot en in moderne taal geschreven.
Ook als was het niet echt gebeurd dan heb je evengoed een leuk, vrolijk  sprookje te lezen gekregen.

ISBN 9789057595011 Paperback 217 pagina's | Podium | januari 2010

© Dettie, april 2010

Lees de reacties op het Leestafelforum en/of reageer, klik HIER