Boekenarchief W-X-Y-Z

Frank de Zanger

https://frankdezanger.wordpress.com

 

altGezien de gekte
Frank de Zanger


We zoemen in: Amsterdam, de Prinsengracht, hotel De Zolderkamer, derde verdieping. Er zijn twee kamers, waar mensen langdurig verblijf houden. Als het verhaal begint gaan de deuren tegelijk open en ontmoeten twee mannen elkaar. Het is het begin van een vriendschap: Johan van der Werff en Wim Bolkenaar zoeken elkaar regelmatig op in hun kamer, drinken wat en bespreken het nieuws en de toestand in de wereld. Wim verbaast zich over de enorme hoeveelheid kranten, tijdschriften en boeken op Johans kamer. Er is nauwelijks plaats om te zitten! Wat doet Johan daar allemaal mee?


‘Ik heb zo mijn hobby’s’ zegt Johan, ‘ben geïnteresseerd in politiek, strategie, economie, milieu, noem maar op. Ik kom tijd tekort. Moet het nieuws nauwlettend blijven volgen.’


De onderwerpen hangen samen met de tijd waarin het verhaal speelt, 2003, het draait vooral om de inval in Irak onder leiding van president Bush.
De enige bijfiguur van belang is Monique, die beneden aan de balie zit. Maar het vreemde is dat de een haar beschrijft als een mooie vrouw met blond haar, terwijl de ander er van overtuigd is dat ze bruin haar heeft. Dat is de eerste aanwijzing dat we hier geen ‘normaal’ verhaal lezen. Er gebeuren vreemde dingen...


Een klein bevreemdend verhaal, dat je meeneemt naar een openbarende ontknoping.
Hapt lekker weg, maar laat je in lichte verbijstering achter.


Frank de Zanger combineert zijn werk als consultant met het schrijverschap. De omslag van het boek is van de hand van dochter Laura. Mooi!


ISBN 9789082078411 | Paperback | 304 pagina's| Uitgeverij Tournesol | november 2014

© Marjo, 2 oktober 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER