Boekenarchief W-X-Y-Z

Amanda Wen

https://amandawen.com

 

Een schitterend plan
Amanda Wen


Haar verleden is een mysterie. Maar haar toekomst blijkt een geschenk.


Dit tekent het leven van de hoofdpersoon Sloane Kelly. Zij is als baby’tje van 6 dagen achtergelaten in een bus. Ze heeft geen idee wie haar biologische ouders zijn. Vol vuur stort zij zich op het wel bekende verleden en wordt museumcurator in een historisch museum. Als op een dag een tas binnengebracht wordt met daarin een dagboek uit de 19e eeuw verandert er veel in het leven van Sloane. Ze wordt gegrepen door het verhaal van dagboekschrijfster Annabelle.


Mijn hart is gebroken. Papa en zijn nieuwe vrouw hebben een boerderij in Pennsylvania gekocht zodat ze dichter bij háár familie kunnen wonen. En wat nog erger is: ze krijgt een baby!
Papa zegt dat ze vroeger kindjes heeft verloren en dat ze het zwaar heeft. Daardoor kan ze niet reizen en kan hij niet bij haar weggaan. Hij verzekerde me ervan dat ik gelukkiger zal zijn bij oom en tante dan ik ooit bij hem en Huldah zou kunnen zijn.
Ik dacht dat ik weer een moeder zou krijgen. Een gezin. Maar nu heeft papa een nieuw gezin en er is geen plek voor mij.


Wat een herkenningspunten! Dat Annabelle nog veel meer betekent dan alleen herkenning blijkt in het vervolg van het verhaal.
Krachtig weet schrijfster Amanda Wen in deze debuutroman de karakters van alle personen neer te zetten. Waar het verhaal in het begin nog wat stroef loopt, gaat het na het vinden van het dagboek een stuk vlotter en word je als lezer gegrepen door de het leven en de daarbij samengaande emoties van de hoofdpersonen.


ISBN 978 90 297 3310 6| NUR 302 | Paperback| 386 pagina’s | Uitgeverij KokBoekencentrum| september 2022
Een schitterend plan is vertaald door Daniëlle Visser

© Els ten Voorde, 2 november 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER