Boekenarchief M

Siegfried


Een oudere schrijver met wild wit haar (ahum!) gaat naar Wenen om zijn dikke (!) boek te promoten. Hij heeft al een tijdje in zijn hoofd dat hij "iets met Hitler" wil doen in een boek, maar hoe kan hij origeel zijn? Dan ontmoet hij het echtpaar dat hem het verhaal op een presenteerblaadje aanbiedt. Hitler zou een zoon gehad hebben met Eva Braun, Siegfried, maar die jongen leeft niet meer. Pas na de dood van het echtpaar mag de schrijver iets met het verhaal doen, en dan slaat het noodlot toe.

Echt autobiografisch kan je het niet noemen, maar er zitten heel veel (soms irriterende) verwijzingen in naar Mulisch zelf. Ok, valt mee te leven. Hij bederft helaas het hele boek door op een gegeven moment allerlei filosofen te berde te brengen, De lezer (ik zeker) haakt hier af.
Tip voor Mulisch:
als er bepaalde filosofische ideeën in gebracht moeten worden, kan dat best, maar meer over de tekst verspreid, in beter te behappen brokken..

ISBN 9023462157 Gebonden, 213 pagina's Verschenen: januari 2001 Gewicht: 353 gram Formaat: 208 x 135 x 26 mm De Bezige Bij

© Marjo

Reageren? Klik hier!