Boekenarchief M

Ella Marjon

Haar kant van de weg
Ella Marjon


Fien heeft het, na een vrij destructieve relatie, weer helemaal voor elkaar; een eigen restaurantje dat goed loopt, een fijn dijkhuisje en lieve vrienden. Kortom ze zit weer lekker in haar vel. Maar als ze onderweg is naar een cateringsklus rijdt ze een vrouw aan. Tot haar stomme verbazing wil  de man van de aangereden vrouw, er geen ambulance bij hebben. Het komt wel goed volgens hem.


Deze gebeurtenis wordt bepalend voor het leven van de twee vrouwen. De aanrijding laat Fien niet los. Ze wil weten of het écht goed gaat met Lea, de vrouw die ze aangereden heeft. Maar deze houdt angstvallig de boot af, wat maakt dat Fien nóg ongeruster wordt. Wat is er met Lea aan de hand? Waarom is ze zo bang voor alles en vooral waarom is ze zo bang voor haar man?


Helaas het lukt Fien maar niet om écht contact te krijgen met Lea. Ze geeft wel haar kaartje aan de angstige vrouw voor het geval Lea toch contact wil. En zo komt het dat Lea op een stille avond volkomen onverwacht het restaurant van Fien binnenloopt. Het is overduidelijk dat haar man haar niet alleen geestelijk mishandelt maar ook lichamelijk. Toch heeft Lea het lef gehad om naar Fien te komen, helaas gaat ze ook weer terug, maar het begin is gemaakt, de eerste stap is gezet. Wat Fien niet had verwacht, is dat het contact met Lea allerlei oud zeer oproept waarvan ze gedacht had dat ze dat verwerkt had.


Wat het verhaal zelfs spannend maakt, zijn de korte 'brieven' die Lea schrijft aan haar overleden tante. Die brieven zijn haar uitlaatklep om het gedrag van Karel, haar man, aan te kunnen. Maar het summiere contact met Fien en enkele van haar gasten hebben voorzichtig de deur opengezet naar een ander leven. Maar of dat gaat lukken met zo'n extreem dominante man als Karel?


Ella Marjon heeft met deze psychologische roman, twee krachtige vrouwen neergezet, die nog het een en ander over zichzelf moesten leren. Doordat Fien precies weet wat Lea meemaakt, weet zij exact hoe te handelen. Bovendien leert ze ook heel veel van Lea en kan ze daardoor haar eigen onverwerkte stukken ook helen.
Daarnaast gebeurt in het privéleven van Fien ook het een en ander wat eveneens een flinke impact op haar heeft.
Mooi invoelend en boeiend verhaal dat in een aangename, vlotte stijl geschreven is.


Ella Marjon schreef eerder al vier psychologische thrillers. Haar kant van de weg is haar eerste roman.


ISBN 9789020545142 | Paperback | 366 pagina's | Zomer & Keuning | april 2022

© Dettie, 19 april 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER