Chantal van Gastel

http://www.chantalvangastel.nl

 

alt21 Zomers en andere verhalen
Chantal van Gastel


Chantal van Gastel zou graag zien dat we haar boek meenemen in de koffer. Het is niet zo’n verkeerd idee, het is een boek met luchtige, romantische verhalen, en dat leest lekker weg aan het strand of waar je je ook nestelt om even te ontspannen. In een voorwoord geeft Chantal van Gastel zelf enige toelichting op de verhalen.


In het eerste verhaal, het titelverhaal, wilde ze een ‘volwassen en melancholiek zomergevoel’ overbrengen. Dat is gelukt. Persoonlijk vind ik dit het beste verhaal. Het is inderdaad net iets meer dan een luchtig verhaal, al blijft het erg romantisch:
Lauren zit tegen een scheiding aan te hikken. Ze denkt terug aan hoe de relatie met Daniel is ontstaan. Ze kenden elkaar al langer en konden het goed vinden. Maar hij had al een relatie. En toen op een dag stond hij voor haar neus: het was Lauren die hij miste, hij had zijn verkering de laan uitgestuurd. Nu dreigt haar hetzelfde te overkomen.


Verhaal nummer twee - ‘Een zwoel, opzwepend en sexy verhaal’, zegt Chantal - brengt ons via Frankrijk naar Spanje. Roxy heeft allerlei vage plannen voor als ze eenmaal op de plek van bestemming is, maar haar auto begeeft het op de Franse snelweg. Kan ze die knappe man die haar te hulp schiet wel vertrouwen? Ze houdt hem op afstand, maar laat hem wel zijn kleren vies maken met het nakijken van haar auto. En dan komt ze hem een tweede keer tegen. Toeval?  Het is je zuiverste bouquetromantiek.


Het derde verhaal is het eerste verhaal van de schrijfster, ook eentje van de categorie ‘lekker zwijmelen’.
Verhaal nummer vier, tja, dat is een verhaal over een man en een vrouw die vast zitten in een lift. Als je weet dat Chantal het ‘een erotisch verhaal’ noemt, kun je dat zelf wel invullen.
Het vijfde verhaal is een langer verhaal, verdeeld in hoofdstukken. Bijna een novelle. Het is eerder verschenen bij het twaalf-en-een-halfjarig bestaan van de uitgeverij, waarbij het gratis verstrekt werd. Ook een romance, maar eentje die speelt in New York. Lucy is de laatste single van haar vriendinnengroep en wil daar iets aan doen. Maar het loopt net iets anders. De schrijfster kan er veel van haar eigen ervaringen in die stad in kwijt. Tot slot staat er in dit boek nog een preview van haar volgende roman.
Voor romantici, voor vakantiegangers, voor mensen die even nergens aan willen denken is dit een lekker boek.


ISBN 9789044344752 | Paperback |188 pagina's | Uitgeverij The House of Books | juni 2014

© Marjo, 26 juni 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Zoek het maar uit
Chantal van Gastel


De 31-jarige Chantal van Gastel heeft met Zoek het maar uit haar vierde roman in vier jaar tijd gepubliceerd. Bij The House of Books verschenen eerder al Zwaar verliefd! (2008), Zwaar beproefd! (2009) en Geknipt voor jou (2010). Schrijven zit Chantal van kinds af aan in het bloed. Hoewel ze in eerste instantie koos voor een rechtenstudie, heeft ze deze afgebroken om haar grootste passie – schrijven – te kunnen volgen.


In Zoek het maar uit gaat het over wishlists, eerste liefdes en tweede kansen. Ella is 25 jaar, werkt in een boekhandel, woont nog bij haar ouders en heeft een lieve vriend, Owen. Ze is gelukkig en ze verheugt zich op haar toekomst. Wanneer de winkel wordt overvallen en Ella met een pistool bedreigd wordt, wordt haar wereld op zijn kop gezet. Ze vraagt zich af of het niet tijd wordt om nu eens radicaal het roer om te gooien en al die dingen te doen die ze altijd al graag had willen doen: gaan samenwonen met Owen, een boek schrijven, een leukere baan zoeken.


Om er even helemaal uit te zijn en alles op een rijtje te zetten gaat ze een poosje logeren bij haar broer Boris. Als ze daar ook weer met haar jeugdliefde Dex wordt geconfronteerd lijkt de warboel alleen maar groter te worden. Gelukkig kan ze met al haar twijfels en gevoelens bij haar oma terecht, die haar eigen verhaal blijkt te hebben.


Zoek het maar uit
is een leuke, vlot geschreven chicklit waarbij alle gebruikelijke ingrediënten aan bod komen: humor, romantiek, oprechtheid. Maar Van Gastel is verder gegaan: ze heeft deze elementen verpakt in een boeiend, romantisch verhaal waar diepte en emotie in is gebracht door thema's als dood en verlies. Hiermee brengt ze het boek op een hoger niveau dan een doorsnee chicklit. Het boek komt langzaam op gang maar de lezer wordt allengs gegrepen door de geschiedenissen van Ella, Dex en Ella's oma, waarna je het boek niet meer kunt wegleggen.


ISBN 9789044330687 Hardcover 432 pagina's | House of Books B.V., The | september 2011

Joanazinha, 10 oktober 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!