jeugd 4-5 jaar

Kleine tractor wil vliegen
Illustraties: Philippe Goossens
Tekst: Natalie Quintart


Kleine Tractor heeft veel vrienden: op de eerste plaats Lili de aanhangwagen, maar ook met Laura de eend, Leo het varken, Annette de kip, Anton het paard en met Jules de hond is hij vaak druk op de boerderij waar ze met z’n allen wonen.
Op een dag is Kleine Tractor met al deze vrienden in de wei als ze daar een vliegtuigje zien staan. Wie zou dat zijn?
Ze zijn nieuwsgierig en gaan gauw kijken. Het is Gaston, een vliegtuigje dat wel een beetje lijkt op Kleine Tractor: hij heeft wielen. Eentje minder dan Kleine Tractor.
Maar, zegt Annette: Gaston heeft ook vleugels. Kleine Tractor weet dan nog niet wat Gaston met die vleugels kan, maar dat ontdekt hij al snel als ze een wedstrijdje doen: wie het eerst bij de haag is.


Gaston wint natuurlijk, die kan veel harder. En Kleine Tractor is een beetje jaloers. Hij wil ook wel vleugels! Hij wil ook kunnen vliegen!
Ach, zeggen Laura en Annette: vleugels hebben wij ook! Zo bijzonder is dat niet hoor…
Maar of het helpt dat ze dit aan Kleine Tractor laten zien?


Gelukkig ontdekt Kleine Tractor dat ook een vliegtuig niet alles kan…


In deze boeken met Kleine Tractor in de hoofdrol wordt steeds een wijze les geleerd, zonder dat het er overigens duimendik boven op ligt. Voor de kleintjes is het gewoon een leuk verhaal waarin ze zich misschien wel herkennen. Philippe Goossens maakt opnieuw de prachtige illustraties, die intussen ook een herkenpunt zijn!


Natalie Quintart (1961, Beloeil) heeft een kunstopleiding gehad, en werkte als theatermaker. Ook muziek heeft haar belangstelling en natuurlijk het maken van boeken.
Philippe Goossens (1963, Brussel) werkt als freelance illustrator. Hij houdt zich al enige tijd bezig met kinderboeken en jeugdboeken.


ISBN 9789044851892 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Clavis | juni 2023
Afmeting: 26,8 x 25,8 x 0,9 cm | Leeftijd vanaf 4 jaar

© Marjo, 18 juli 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER