jeugd 4-5 jaar

Aron Dijkstra

Ridder Roel de drakenvechter
Aron Dijkstra


Wat doe je als Ridder wanneer de dolgraag eens wil vechten met een echte draak? Dan maak je plannen, lees je alles over draken en stippel je de reis uit naar de hoge berg waar de grote draak Breekhoorn woont.  Ridder Roel ziet het al helemaal voor zich dat hij als grote held terugkomt in zijn dorp. 


Eindelijk is het zover, Ridder Roel klimt de berg op, maar eenmaal op de besneeuwde top aangekomen ziet hij de draak nergens. Waar is Breekhoorn gebleven? Maar dan, o grote schrik, beweegt de berg! De aarde wo© Aron Dijkstrardt rood. Wat blijkt? Ridder Roel zit bovenop de draak! Hij springt overeind en pakt zijn zwaard.
"Mijn naam is Roel!' roept hij dapper. 'Ik kom u verslaan!' Maar de draak moet lachen. Zo'n klein riddertje met zo'n klein zwaardje. 'Kom maar terug als je een grote zwaard hebt,' lacht hij, 'Ik wil zo niet met jou vechten!'.


Teleurgesteld gaat Ridder Roel naar huis en laat het allergrootste zwaard smeden. Nu zal de draak wel met hem willen vechten! Maar nee, de draak heeft er nog steeds geen zin in. Zorg eerst maar eens voor een schild, zucht hij. 'Ik wil zo echt niet met jou vechten!'
En zo gaat het door. De dappere Ridder Roel komt met steeds meer verdedigingsmiddelen op de berg aan, maar de draak weigert te vechten. En zonder gevecht kan Ridder Roel ook niet winnen. De hele uitdaging is eigenlijk helemaal niet leuk meer met al dat heen en weer gedoe. 
Maar onze slimme, kleine held wil het toch niet opgeven, hij zal en moet de draak verslaan... 


Het zijn vooral de afbeeldingen op de flink grote pagina's die dit verhaal zo leuk maken. De draak is heel rood en heel groot. De kop van de draak is nog groter dan de hele Ridder Roel zelf! Maar dat maakt de kleine Ridder Roel met zijn leuke krullenbol natuurlijk des te dapperder. Het eind van het verhaal is wel een leuke vondst, ik vraag me alleen wel af of kinderen van vier jaar het helemaal zullen begrijpen, maar het is goed mogelijk dat ik ze onderschat.
Blijft wel het feit dat dit debuut verder een erg aantrekkelijk en grappig boek is 'voor kleine dappere riddertjes vanaf 4 jaar'.


ISBN 9789044828467 | Hardcover | 27 pagina's | Uitgeverij Clavis | september 2016
Formaat: 33 x 24 cm | Leeftijd 4+

© Dettie, 18 september 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren