jeugd 4-5 jaar

Sam Loman

http://www.sam-illustraties.nl

http://www.just-sam.com

 

Beer is verliefd
Sam Loman


Verliefd zijn is heerlijk? Of toch niet?
Als je verliefd bent dan denk je de hele dag alleen maar aan dat leuke meisje of die te gekke jongen. Als je hem of haar ziet dan krijg je kriebels in je buik en weet je niet zo goed wat je moet doen. Lachen? Of hoi zeggen? Of...? Best lastig eigenlijk, maar ook wel leuk en spannend.


In dit boek lezen we over Beer, die helemaal tot over zijn oren verliefd is op Eekhoorn. Hij vindt haar zo leuk dat hij haar iets wil geven daarom plukt hij een prachtige bos bloemen, dat vindt ze vast mooi. Maar als hij met zijn kleurige boeket voor haar deur staat en aanklopt, krijgt hij de bibbers, zo direct is Eekhoorn helemaal niet verliefd op hem! Hij legt de bloemen gauw neer en rent heel hard weg!


Als Eekhoorn opendoet, snapt er niets van. Van wie zou ze die mooie bloemen hebben? Er zit wel een kaartje bij met de tekst 'Ik vind je lief' maar er staat geen naam bij... Daardoor kan ze Beer ook niet bedanken maar dat realiseert Beer zich helemaal niet. Hij denkt dat ze de bloemen misschien toch niet zo mooi vindt, en bakt daarom maar heerlijke eikelkoekjes. Maar opnieuw durft Beer niet te blijven staan als hij aangeklopt heeft... En zo gaat het maar door.


De verliefde en daardoor onzekere, verlegen Beer denkt aldoor dat Eekhoorn zijn cadeautjes niet leuk, mooi of lekker vindt en Eekhoorn weet steeds maar niet van wie ze al die lieve geschenken krijgt. Zal ze er toch nog achter komen?


Het is echt zo'n boek dat je met een brede glimlach dichtslaat, want wie kent die verliefdheidsbibbers niet? Op de gekleurde afbeeldingen is ook goed te zien hoe verliefd Beer is maar ook hoe blij Eekhoorn steeds met alle mooie, lieve attenties is, maar van wie krijgt ze die toch? 
De gebruikte taal is eenvoudig en de tekst is duidelijk afgedrukt.
Kortom, het is echt een boek om hevig verliefd op te worden.


ISBN 9789044836332 | Hardcover | 27 pagina's | Uitgeverij Clavis | mei 2019
Leeftijd 4+

Dettie, 7 augustus 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER