jeugd 4-5 jaar

Twinkel doet een wens
illustraties: Sarah Warburton
tekst: Katharine Holabird


De kleine fee Twinkel doet haar naam eer aan, het boek glinstert je tegemoet en als je het boek openslaat begrijp je gelijk dat er nog veel meer getwinkeld gaat worden. In de grote boom hangen lampjes, de vuurvliegjes vliegen met gloeiend achterlijfje in het rond, de slingers met lampionnen maken het geheel nóg twinkelender.


Waarom al, die versiering? Kun je je afvragen. Nou... Twinkel is bijna jarig en wil iedereen uitnodigen om naar de Glinsterboom in de Feeënvallei te komen. Samen met haar vriendinnen de feetjes Pippa en Lili maken ze prachtige glinsterende uitnodigingen, die met de drakenpost verzonden worden. En dan zien we hoe de mooie versiering die we zagen, gemaakt wordt. Maar nu moet Twinkel nog haar lievelings-rozebessentaart bakken maar dat lukt niet zo goed!
Ze gooien er al hun feeëntoverkracht tegenaan maar nee hoor, de taart is meer een slappe plumpudding. Uiteindelijk lukt het ze toch, en alles staat klaar voor het feest van de volgende dag. De drie kleine feeën kunnen met een gerust hart gaan slapen.


Maar 's nachts begint het te regenen en te waaien, heel hard te waaien zelfs...  Alles waait weg! De volgende morgen roept Twinkel: "Wriemelende wormen [...] mijn feestje is een FEEnorme puinhoop!'
Kan het feestje nu nog wel doorgaan? Vast wel...


Een erg roze glitterverhaaltje, kleine meisjes vinden de feetjes en het geglinster in dit boek vast prachtig maar persoonlijk mag het van mij wat minder zoet. De illustraties van Sarah Warburton zijn gedetailleerd en vrolijk, maar ook een beetje stijfjes en wel heel erg lief. Het verhaal zelf is ook niet echt sprankelend, een sprookje zonder spanning. Het blijft een beetje vlak allemaal.
Maar het kind dat gek is op de verhalen over Angelina Ballerina van dezelfde schrijfster zal dit boek zeker aanspreken.


ISBN 9789051165692 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | april 2018 (eerder verschenen in juni 2010)
Formaat 25 x 25 cm | Nederlandse tekst door Mariella Manfré | Leeftijd 4+

© Dettie, 2 januari 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER