jeugd 4-5 jaar

Op zoek naar het begin
Joke Eikenaar


Als je lekker in het meer staat de badderen en je ontdekt ineens dat je je handdoek vergeten bent is dat behoorlijk vervelend. Dat overkomt Ridder Pepijn. Maar gelukkig ziet hij een handdoek liggen, denkt hij... Maar het is dan wel een enorme handdoek! Er komt geen eind aan!
Natuurlijk is het geen handdoek maar de enorme lap stof is wel handig voor Pepijn. Hij kan zich daarmee wel afdrogen.
Nieuwsgierig als hij is, gaat hij samen met zijn paard op pad om het begin van die lap te vinden, dan kan hij de lap terugbrengen. Want hij is wel een échte ridder en ridders zijn dapper en vriendelijk en hoffelijk. En het lijkt hem ook wel een heel leuk avontuur en toevallig is hij gek op avonturen.


© Joke EikenaarHij komt eekhoorntjes tegen die hij gezellig glijbaantje ziet spelen met de lap, maar het eind van die enorme lap is nog lang niet in zicht. De lap kronkelt over het gras, hangt in de boom, zwiert over de brug en nog steeds ziet Pepijn niet waar de lap eindigt. Ondertussen komt hij van alles en iedereen tegen. En je bent ridder of niet dus als iemand de lap gebruikt dan snijdt hij dat stuk gewoon af, een stukje meer of minder maakt niet uit bij zo'n enorm stuk stof. En zo houden twee kinderen bijvoorbeeld hun tentje. De charmante ridder maakt er zelfs nog even gauw een raam in met zijn stoere zwaard.
En dan, eindelijk... ziet hij waar de lap begint en bij hoort. Dát is nog eens leuk!


Zoals altijd weet Joke Eikenaar uitstekend en met veel humor gelijk de toon te zetten. Ridder Pepijn is een vrolijke ridder met flair en dat blijft het hele boek zo.  De afbeeldingen, eveneens door Joke Eigenaar gemaakt, zijn fris met grappige details, zoals de twee elegante bloempjes in de staart van het verder bonkige stoere paard of de egel die prachtig zijn stekels door de lap heen steekt, of de twee eekhoorns die het schimmenspel van de ridder en de draak spelen...
Dat soort dingen maken de boeken van Eikenaar zo aantrekkelijk. Gewoon kopen en genieten!


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789051165876 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | september 2017
formaat: 21,5 x 28,7 cm | Leeftijd 4+

© Dettie, 15 maart 2018

Lees de rreacties op het forum en/of reageer, klik HIER