jeugd 4-5 jaar

Fijne vakantie, Paultje!
illustraties: Eve Tharlet
tekst: Brigitte Weninger


Konijntje Paultje is lekker met zijn knuffelkonijn aan het spelen als Wendy Wildegans even langs komt vliegen. Zij vertelt dat ze met haar hele familie naar het strand is geweest en dat was geweldig! En als je de afbeeldingen erbij ziet, kun je je dat voorstellen. De ganzen hebben een mooi baai voor zich alleen, de een ligt lekker te zonnen, de ander is aan het vissen, een stelletje waaghalzen springen van het hoge duinplateau het water in en anderen liggen gewoon lekker te dobberen op de golven.

Als Paultje dat verhaal hoort, wil hij nog maar één ding, hij wil ook op vakantie! Hij wil ook naar het strand! Paultje rent snel naar huis en gelukkig vindt papa Konijn het  een goed plan. De hele familie Konijn verzamelt allerlei spullen die je nodig hebt voor een vakantie. Maar... een konijnengezin is groot en ze hebben zoveel spullen ingepakt dat de kar door zijn wielen zakt.  Dag vakantie... Iedereen kijkt sip en we zien de familie Konijn met de zwembandjes, tassen, schepnet en nog veel meer dingen teleurgesteld terug naar hun hol lopen...
Maar dan ziet Paultje een hartvormig blaadje en dat doet hem aan iets denken en daardoor krijgt hij een geweldig plan!


Over het eerste boek dat ik las rond het konijntje Paultje was ik niet echt enthousiast, het verhaal was een beetje braaf vond ik. Dit keer is het een gezellige vertelling geworden over Paultje en zijn familie die een leuk avontuur beleven. Toch zijn het opnieuw de fantastische afbeeldingen die het boek maken. Je ziet daardoor dat het een warme, knusse bedoening is bij Paultje thuis. Zelf ben ik een beetje verliefd op de allerkleinste van het gezin Konijn, dat is namelijk een schattig wit konijntje dat lekker zijn eigen gangetje gaat terwijl de rest druk is met spelletjes en inpakken. Mama Konijn sluit je ook in je hart. Zij is duidelijk de spil van het gezin.
En Paultje? Paultje is gewoon de leuke, vrolijke, slimme Paultje die zijn hele familie telkens verrast met zijn ideeën. Hopelijk komen er nog veel meer delen over dit vlotte konijntje.

Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789051166408 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | februari 2018
formaat: 21,5 x 25,8 cm | Leeftijd 4+

© Dettie, 11 april 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER