jeugd 4-5 jaar

De verjaardags-
picknick

Anne-Marie Frisque


De varkentjes Eddie, Paul en Lisa zijn dikke vrienden van elkaar. Maar op een dag doen de jongens een beetje raar tegen Lisa, ze zijn met iets bezig en Lisa wordt buitensloten. Dat vindt ze helemaal niet leuk en ze snapt het ook niet zo goed, zouden ze geen vriendjes met haar meer willen zijn?

Niets is minder waar, maar ze vertellen toch maar niet wat ze aan het doen zijn. "Wacht maar tot morgen," zeggen Eddie en Paul "dan zul je het wel zien."

En dat doet Lisa dan maar...

De volgende dag gaan ze met zijn drieën op stap, de jongens dragen een grote mand, en allemaal andere dingen... We zien Lisa voor hen uit huppelen, ze vindt het heel spannend maar ze weet nog steeds niet wat de jongens gaan doen.
Paul en Ediie maken van doek en stokken een afdakje tegen de zon, het ziet er prachtig uit.

Maar ineens slaat het weer helemaal om, het begint heel hard te waaien en te regenen en te bliksemen. Daar gaat de mand, daar gaan de stokken... ze rollen zo de rivier in.  Daar gaat de verrassing voor Lisa, want ze is jarig vandaag!
Ze rennen gauw een grot in en wachten tot het onweer voorbij is. Arme Lisa, kan ze haar verjaardag nu niet meer vieren?

Opnieuw een leuk Pixiboekje uit de Lente-Pasen serie. De varkentjes hebben tuinbroeken aan en Lisa draagt een tuinrok en heeft een mooie strik op haar hoofd. Het zijn gezellige ronde varkentjes om te zien, met fleurige blossen op hun wangen.
Nadat de picknick letterlijk in het water is gevallen komt meneer beer met een heel originele oplossing, zodat ze toch nog wat lekkers te eten hebben. Hij heeft zelfs een hele leuk alternatief voor de kaarsjes die op een verjaardagstaart horen bedacht. En zo heeft Lisa toch nog een superverjaardag.
Achterop het boekje staat een beeldraadsel waardoor uitgezocht kan worden hoe oud Lisa is geworden.


De Pixiboekjes kosten nog geen euro. Het formaat van de boekjes is 10 x 10 cm. Daardoor zijn ze makkelijk mee te nemen in een handtas of in de vakantiebagage.
Een vlot en origineel verhaaltje.


ISBN 9789050652261 | Paperback | 24 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | maart 2017
Pixiboekje nr 027 | Formaat 10 x 10 cm. | Leeftijd 4+

© Dettie, 10 juni 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER