jeugd 10-12 jaar

Geesten en gekken
Team Leonardo 2
Erwin Claes


Waar het vorige boek eindigde gaat dit verder. Op zoek naar Team Leonardo.


Ook al is de roof van het Vikingbeeldje gelukt en zitten zijn handlangers in de cel, Roberto Dell’Anno is nog in Vordersteen! Hij zit verscholen, want hij weet dat als hij terug gaat naar Sicilië hij zijn leven niet zeker is, hij is immers niet geslaagd in zijn opdracht. Maar hij heeft geen rooie cent, hij heeft geen keus: hij moet dat beeldje hebben! Hij denkt dat de kinderen meer weten over dat geheimzinnige Team Leonardo. Hij herinnert zich dat zijn vader het daar over had, maar zijn vader wil hem niets vertellen: ‘laat het rusten’, zegt hij.


‘Wie of wat is Team Leonardo?’
‘Mijn grootste nachtmerrie, jongen. Het spijt me, maar hier sta je verder alleen voor.’


Sinds Emil de foto heeft gevonden waar behalve zijn grootvader ook professor Plechelmus op staat, wil hij hetzelfde weten als Dell’Anno. Zijn vrienden, Pipa, de tweeling Mirthe en Jasper, en Tom, de zoon van de burgemeester, helpen hem. Ze helpen ook bij de opdracht die ze voor school hebben: ‘Gedraag je als internetjournalist’
De meisjes besluiten een vlog te maken over hun hobby: paarden. En de jongens maken een nieuwssite over Vordersteen. Als Jasper de drone van zijn vader ‘leent’, weten we al wel dat er iets mis zal gaan. Maar dat het een ontvoering zou filmen, dat had niemand kunnen bedenken.
Omdat we ook Dell‘Anno’s avonturen lezen we wie er ontvoerd is en waarom.


Emil besluit om intussen zijn oma te zoeken. Hij en zijn zus wonen in het huis van opa, maar over een oma heeft hij nog nooit iets vernomen. Wie is ze? En vooral waar is ze?


Tot zijn ergernis ontdekt Dell’Anno dat er nog meer spelers in het spel zijn. Geesten? Of gekken?


‘Geesten zijn geen verzinsel,’ stak ze van wal. ‘Ze bestaan echt.’
‘Dat is een grap zeker?’ sputterde Emil tegen.


Er wordt heel wat ingebroken in dit tweede deel! En door iedereen!
Dell’Anno mag dan misschien een ietwat vreemde snuiter zijn, die nieuwe spelers zijn nog vreemder omdat niemand weet wie zij zijn of wat zij willen. Daar komen we nog niet achter. We zullen moeten wachten op het afsluitende deel in deze spannende driedelige serie! Aan het einde van deel twee worden we alvast op een intrigerende teaser getrakteerd.


Erwin Claes (1977) studeerde archeologie en was dol op schrijven. Nu heeft hij al verschillende spannende series voor de jeugd geschreven.

ISBN 9789044839043 | Hardcover | 195 pagina's | Uitgeverij Clavis | juni 2020
Illustraties door Michaël Olbrechts | Leeftijd vanaf 10 jaar

© Marjo, 24 september 2020

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER