jeugd 10-12 jaar

Kidsweek adventspocket
diverse auteurs en illustratoren


Bij een adventskalender kun je vanaf 1 tot en met 24 december een luikje openen en daarachter zit dan een kleine verrassing. Deze Kidsweek adventspocket heeft hetzelfde principe, maar nu kun je aan de zijkant van het boek een paar pagina's langs de scheurrandjes openmaken. Daar word ik erg nieuwsgierig van en probeer via de open onderkant te gluren om te zien wat er te vinden is op de pagina''s die dichtzitten, maar makkelijk is dat niet. Gelukkig maar anders was de lol er gauw af.
Bovendien is er ook genoeg leuks te vinden op de bladzijden die niet dicht zitten.


Voor wie Kidsweek niet kent, het is een weekkrant voor kinderen van 7 t/m 12 jaar, waar elke week het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland in te vinden is. Verder staat Kidsweek vol met sport- en dierennieuws, verrassende weetjes, puzzels, prijsvragen en nog veel meer! En zo brengen ze op een begrijpelijke en leuke manier kinderen in contact met wat er in de wereld gebeurt en helpen ze daarmee hun kennis van de wereld én het plezier in lezen te vergroten. Kidsweek heeft ook een eigen website.


In deze adventspocket vind je veel van bovengenoemde items terug, uitgezonderd het actuele nieuws. Er staan bijvoorbeeld veel grappige stripverhaaltjes in van Timo het konijn, getekend door Alex Turk maar ook de dierenverhalen uit de dierentuinstrip Zoo & Zo van Ype Driesen (scenario) en Abe Borst (tekeningen).
En net als in Kidsweek zelf staan er ook veel moppen in. Bijvoorbeeld:


Waarom hoeven pinguïns nooit naar school?
Antwoord: Ze hebben altijd ijsvrij!

Wie is beroemd en heeft het altijd koud?
Antwoord: Justin Bibber


En ook de raadseltjes komen veel voor, o.a. van die raadseltjes waar je de slappe lach van krijgt en allerlei  variaties op kunt verzinnen:


Het is groen en sjeest van de berg
Antwoord: Een skiwi


Wie loopt door het bos en heeft het koud?
Antwoord: Blootkapje


Maar het zijn niet alleen grapjes en raadseltjes die in deze pocket te vinden zijn. Er staan ook fijne verhalen in van bekende auteurs zoals Tosca Menten, Arend van Dam, Janneke Schotveld, Mirjam Mous en Jacques Vriens.  Bij sommige verhalen moet je wachten tot de volgende dag om het verder te kunnen lezen... (Oei moeilijk voor zo'n nieuwsgierig Aagje als ik ben)


Daarnaast vinden we in dit boek lekkere recepten er allerlei verschillende puzzels zoals een sinterdoku, een kerstwoordloper, een woordzoeker, een woordwandelaar enz. Maar ook allerlei weetjes, zoals o.a. over de ijsbeer, of kalender- en sneeuwweetjes én reportages die veel met winter of sneeuw te maken hebben, zoals over skiën en Antartica (bij de zuidpool) Verder staan er ook nog kerstknutsels in die je zelf kunt maken, zoals een sneeuwbol. 


Natuurlijk weet ik niet wat er op de dichtgemaakte pagina's staat, maar het kan niet anders dan leuk zijn!

Zie ook het inkijkexemplaar

Kortom, een super lees-raadsel-knutsel-frutsel-boek voor jongeren vanaf ca. 10  jaar.


ISBN 9789000362431 | Paperback | 190 pagina's | unieboek  | november 2018

© Dettie, 28 november 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER