jeugd 6-9 jaar

Diep in de Jungle
Monster Zoo Deel 4
Tjerk Noordraven


Natuurlijk weet je intussen wat Jindra doet als hij niet op school zit: hij is aan het werk in de Monster Zoo.
Wist je dat niet? Lees dan maar gauw de eerdere drie delen!
Want Jindra heeft al meer spannende avonturen beleefd, sinds hij in plaats van zijn vader moet zorgen voor de monsters die daar zitten.


Maar zijn vader ligt nog steeds in het ziekenhuis na die akelige slangenbeet. En het gaat helemaal niet goed met hem. Jindra’s laatste hoop is de eenhoorn die in India in de jungle zou moeten wonen. Van een eenhoornhoorn kan een medicijn gemaakt worden.
Dat wordt weer een gevaarlijke onderneming. Gelukkig wil Siggy (over haar lees je dus ook als je de eerdere avonturen leest) hem wel helpen, zij zal naar hem toe komen.
En Silas, de trouwe centaur, zal zolang voor de Zoo zorgen, Jindra weet dat de dieren dan in goede handen zijn.


Terwijl Siggy onderweg is, verzamelt Jindra de spullen die ze nodig zullen hebben. Gelukkig zijn die vrijwel allemaal aanwezig in zijn vaders huis, want hij heeft helemaal geen geld.
Siggy arriveert, gezeten op Freya, de dubbelkoppige reusachtige adelaar, die haar overal heen brengt. Ze heeft Loki meegenomen! Loki is een minigarm, een superschattig wezen. Maar wel voorzien van scherpe tanden en vier ogen, die vervaarlijk rood schitteren. Hij mocht mee omdat hij heel goed kan spoorzoeken!
O, maar als Loki meegaat, dan kan Vuurbal ook mee, vindt Jindra! Vuurbal is een paars minidraakje, nog erg jong, en speels. Het llevelingsdier van Jindra. Siggy protesteert, ze ziet wel dat hij zijn draakje helemaal nog niet onder controle heeft. Toch zijn ze met z’n vieren als ze vertrekken op de rug van Freya!


Na een lange reis komen ze veilig aan in India, waar Siggy hen naar een tempel leidt. Daaronder zit de Zoo, weet ze. Ze kijken hun ogen uit: daar in die Monster Zoo zitten een heleboel griffioenen! En er is een hippogrief!
Raja, de verzorger, vertelt hen over de moeder van Siggy, die hem wel eens bezocht en dan vertelde over de manticore, een monster met een enorme schorpioenenstaart, waarmee hij gifstekels kan afschieten. Ze heeft er een mooie tekening van gemaakt, die bij Raja in de Zoo hangt. En Siggy’s moeder was er van overtuigd dat die in India nog voorkwamen in de jungle, al gelooft Raja daar niets van.
Maar Jindra en Siggy gaan niet op zoek naar de manticore, zij zoeken de eenhoorn. En ze gaan snel op expeditie. Zullen ze in hun opdracht slagen? Het is natuurlijk wel supergevaarlijk in de jungle…


Diep in de jungle is het vierde deel van Monster Zoo. Als je alle vier de boeken leest, leer je heel veel monsters kennen, je leest waar ze voorkomen en hoe ze er uit zien, want Jacqueline Van Rhijn tekent ze. Ook lees je hoe de monsters de twee kinderen dwars zitten. Of helpen, want dat gebeurt ook.
De tekst staat ruim op de pagina’s, met veel tekeningen en af en toe onderbrekingen in de vorm van lijstjes. En ook een landkaart en achterin ‘foto’s’ van de vrienden.


Tjerk Noordraven (Nijmegen, 1987) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In het openbaar draagt hij altijd een opgezette vleerhond op zijn schouder!


ISBN 9789048857142 | Hardcover| 264 pagina's | Uitgeverij Moon | mei 2022
Illustraties van Jacqueline Van Rhijn | Leeftijd vanaf 8 jaar

© Marjo, 31 mei 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER