jeugd 6-9 jaar

Antje Szillat

http://www.antjeszillat.de

 

Feline en de bijzondere ontmoeting
Antje Szillat


Als Feline met haar ouders verhuist naar De Klavervierhoeve, een oud huis met een enorme verwilderde tuin, dan staat ze niet echt te springen van blijdschap. In het huis is het overal een grote bende en daarbuiten ook. Wat moet ze daar! Ze wil terug naar hun oude, frisse, goed georganiseerde huis, maar dat zit er niet in.


'Het was allemaal de schuld van die brief. Nee, eigenlijk was het de schuld van oom Gert, de oom van papa. Als die niet op het belachelijke idee was gekomen om zijn dierenartspraktijk met alles wat daarbij hoorde, zomaar aan haar vader te geven, dan had ze hier nu niet gestaan. Dan had ze nu niet gedacht: het ziet er hier net zo uit als de wenkbrauwen van oom Gert... woest, onverzorgd en een beetje eng.'


Maar als ze eerlijk is, dan is het wel superleuk om op de bovenverdieping haar eigen kamer te mogen uitzoeken. Ze kiest uit de vele ruimtes de slaapkamer met het uitzicht op de tuin want die trekt aan haar als een magneet. Ze voelt dat ze er gelijk naartoe moet. Wat ze niet weet, is dat Paolo uit Panama in de tuin zit te wachten op haar. Paolo is ... een heel bijzondere kat! Hij is heel oud en heel groot, zijn vacht is oranje met donkere vlekjes én Paolo kan praten! Niemand anders hoort hem, alleen Feline. Paolo is helemaal weg van de leuke Feline, hij belooft dat hij haar altijd en overal zal beschermen. Als dat maar lukt, want Baltazar is er ook nog...


Het hele gezin is uiteindelijk heel blij met de verhuizing maar er moet nog wel erg veel schoongemaakt en opgeruimd worden voordat papa met zijn werk kan beginnen. Ze besluiten dat de praktijkruimte als eerste aan de beurt komt want er moet natuurlijk ook geld in het laatje komen. Jammer genoeg is die tijd hun niet gegund want gelijk staat er al een erg chagrijnige boer voor de deur. Een van zijn dieren is ziek en papa moet hem nú! onmiddellijk! helpen.
Het hele gezin beseft dat als deze man niet tevreden is, hij negatieve praatjes over de dierenarts zal rondstrooien en dan kunnen ze de praktijk gelijk wel sluiten... Wat moeten ze doen? Weet Paolo misschien iets?


Het verhaal is hartverwarmend en natuurlijk is zo'n vleugje magie ook nooit weg. Het geeft het boek net dat beetje extra. Paolo is een wijze kat, die veel mensen én dieren doorziet. Daardoor kan hij Feline helpen als dat nodig is en zij is maar wat blij met die hulp.


Het is een knus verhaal over gezellige mensen én een grootse, goedige kat!
In mei verschijnt het tweede vertaalde verhaal over Feline, getiteld Feline en de kermispony, ik kijk er nu al naar uit!


ISBN 9789051166859 | Hardcover | 111 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken| oktober 2018 | leeftijd 8+
Met zwart-wit illustraties van Angela Glökler | Nederlandse tekst Hedi de Zanger

© Dettie, 2 april 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER