jeugd 6-9 jaar

Henk Linskens

http://www.henklinskens.be

 

altHenk en de dansende letters
Henk Linskens


Wat doen die portretten van beroemde mensen zoals Jamie Oliver, Bill Gates of Roald Dahl op de binnenzijde van de omslag? Gauw omslaan. En dan lees je een voorwoord van de schrijver zelf: tien procent van de kinderen heeft een of andere vorm van dyslexie. Toch zijn genoemde mensen, die het dus ook hadden, beroemd geworden. Misschien zijn zij juist beroemd geworden omdat de letters dansten? Zo konden ze andere talenten ontdekken! Met andere woorden: dat de letters over de pagina’s dansen hoeft je helemaal niet te belemmeren in worden wie je diep van binnen al bent!


Het verhaal dat verteld wordt is dat van Henk Linskens zelf. Als kind ontdekte hij dat hij anders was dan de meeste kinderen. Terwijl zij al snel leerden lezen werd Henk alleen maar bang voor letters. Want het lukte hem niet om de letters die voor zijn ogen over het papier dansten in het gareel te krijgen!
Zijn ouders waren druk, zij konden hem niet helpen, en op school was er ook weinig aandacht voor. Als hij ontdekt dat er zoveel beroemde mensen zijn die ook last hebben van dansende letters, is dat een steun voor hem! Hij heeft vast ook zo’n talent!

Nou, als Henk Linskens een talent heeft dan is dat tekenen. De tekeningen in dit boek zijn erg leuk. De keuze voor de kleuren vind ik zeer geslaagd. De Anderen zijn eenvoudige poppetjes, nauwelijks ingekleurd, terwijl Henk zelf altijd keurig ingekleurd is. Met andere woorden: hij valt op! En niet doordat hij vervelend anders is, maar doordat hij prettig anders is!


Natuurlijk is het lettertype zeer geschikt voor kinderen met dyslexie!


Henk Linskens
(Brugge, 1977) heeft last van dyslexie en dysorthografie. Dat zijn moeilijke woorden die willen zeggen dat je problemen hebt met taal. Heel vervelend, hij voelde zich altijd een buitenstaander. Nu weet hij natuurlijk dat dat nergens voor nodig is, en daarom schreef/tekende hij dit boek, voor jonge kinderen niet minder zijn dan andere kinderen. Ze zijn alleen maar anders.
Kijk hoe Linskens tekent


ISBN 9789044828719 | Hardcover | 24 pagina's | Uitgeverij Clavis | januari 2017
Leeftijd vanaf 6 jaar

© Marjo, 21 februari  2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER