jeugd 6-9 jaar

Helemaal Fien!
illustraties: Georgien Overwater


Fien dwaalt wat verloren rond in de vakantie. In de zomervakantie zijn ze ook al niet weg geweest omdat mama een nieuwe baan had, en nu is de verwarming weer kapot. Dat Sjoerd en Juliano de vrienden met wie ze de club van de piraten van de Cariben heeft opgericht ook thuis zijn, interesseert haar blijkbaar niet. Dan komt evenwel de moeder van Sjoerd met de vraag of zij met Sjoerd wil gaan logeren bij de tante van Juliano. Die heeft een hotel, had Juliano verteld, en ze heeft hulp nodig, want ze heeft haar heup gebroken.
De reis er naar toe is heel avontuurlijk, de moeder van Juliano brengt hen mee weg, en heeft een amoureuze ontmoeting.


‘Fien stoot Juliano aan. Met een vinger tekent ze een hartje in de lucht en Sjoerd blaast er een kusje naar toe. Juliano trapt nijdig tegen een steentje.
’Ik neem later nooit verkering,’ zegt hij.
Fien pakt Sjoerd en Juliano bij hun hand. ‘Maar met mij willen jullie toch wel verkering? En dan gaan jullie als echte piraten om mij vechten. Dat lijkt me helemaal leuk.’


De vakantie wordt helemaal top als Fien ontdekt wat voor soort hotel die tante heeft.


Eerlijk gezegd vind ik het uitgangspunt helemaal niks: dat meisje is thuis en haar vrienden ook, waarom moet ze dan perse ‘weg’? Het lijkt mij dat ze een fijne vakantie kunnen hebben ook zonder dat ze weggaan met die club van hen. Maar goed, als je dat dan even vergeet, is het een leuk avonturenverhaaltje. Leuk verteld, en de humor zal wel aanslaan. Helemaal niks, dat zeg ik niet, maar ook niet helemaal prima.


ISBN 9789049923839 Hardcover 79 pagina's Uitgeverij Pimento, september 2009
Leeftijd  Vanaf 7 jaar  Zwart-wit illustraties van Georgien Overwater.

© Marjo 30 januari 2011

Lees de reacties op het foum en/of reageer, klik HIER