jeugd 6-9 jaar

Lúcia Flores en de behekste kermis
Chinouk Thijssen


Wie het eerste boek over de tienjarige Lúcia Flores heeft gelezen, weet dat we bij dit meisje doldwaze avonturen kunnen verwachten. Avonturen waarbij je zegt: dat kàn helemaal niet.
Dat vindt Lúcia zelf ook, maar ze is een moedig meisje dat in zichzelf gelooft. Als ze denkt dat ze het toch kan, dan kan ze het ook. Hoe gek het ook is.
Ze houdt veel van abuelo Hugo. Haar opa is wel overleden maar zoekt contact met haar, omdat zij, zegt hij, als enige in staat is om bepaalde problemen op te lossen.


‘Ja, nu wist ze het zeker! Het zat niet in haar hoofd. Ze hoorde het toch echt. En ze moest en zou ontdekken waar dat geluid vandaan kwam.
Lúcia zette nog een paar stappen verder de gang in, en toen hoorde ze het nog duidelijker. Het kwam vanuit het toilet!
‘HA!’ riep Lúcia hardop toen ze de deur opendeed en het druppelen luider en luider werd. Ze had het eindelijk gevonden. Het moest de kraan zijn die uitmondde in een kleine wasbak. Maar toen Lúcia van dichtbij keek, was daar niets te zien.’


En dan hoort ze de stem van abuelo. Het avontuur gaat beginnen. Met oude bekenden als Johannes Groen de Heer Conducteur, want Lúcia stapt weer de Welkbefaamde Betoverde Limotrein is. Haar doel is het land van Sensorium, waar zich een bijzondere kermis bevindt.


De bijzonderheid is nu evenwel akelig geworden. De kermis is betoverd door vier kwaadaardige heksen en het is nu helemaal geen leuke kermis meer. Een slakkenachtbaan, niks aan. Of de botsautootjes, die veranderd zijn in akelige neushoorns. Schorpioenen in de grijparmmachine en echte vervaarlijk uitziende knuffels! Om over het spookhuis nog maar niet te spreken.
Lúcia moet het opnemen tegen deze heksen…


Dit is een verhaal voor kinderen die nog niet geleerd hebben om hun tomeloze fantasie aan te passen aan de werkelijkheid. Voor kinderen die al of niet stiekem nog denken dat alles kan of moet kunnen. In deze serie over Lúcia Flores kunnen ze hun heil vinden. Hier kan alles. ‘De ontzettend onzichtbare doorzichtige coupé’ in de limotrein is een verhaal op zich! Fantastisch, hoe verzin je het!
Chinouk Thijssen is er goed in, dus laat onze dappere avonturierster nog maar veel problemen oplossen.
De enkele illustraties zijn wederom van Stefan Yamá Cab. Jakkes, hoe hij de vier heksen vorm geeft!


Chinouk Thijssen (1983) debuteerde met Fataal spel ; daarna verschenen o.a. de Truth or Dance-trilogie, Je hebt één nieuwe volger en Gegijzeld.


ISBN 9789044844191 | Hardcover | 144 pagina’s | Uitgeverij Clavis | juni 2022
Leeftijd vanaf 10 jaar

© Marjo, 9 juli 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER