Thea van Mierlo

http://www.theavanmierlo.nl

 

Rondvouwen
basisboek
Thea van Mierlo


Thea van Mierlo schrijft al meer dan 10 jaar knutselboeken voor peuters en kleuters. Ze heeft maar liefst 17 knutselboeken op haar naam staan.
In haar voorwoord meldt de schrijfster dat ze op verzoek van knutselaars is gaan experimenteren met ronde vouwblaadjes. Het resultaat is dit boek met 29 vouwfiguren die oplopen in moeilijkheidsgraad. Ze benadrukt dat als je vooraf goed de beschrijving leest en alles netjes vouwt er bijna niets mis kan gaan.
Het is verbazingwekkend wat je allemaal kunt maken met ronde vouwblaadjes. Als je dit boek doorkijkt zie je de leukste dingen voorbij komen.

Thea van Mierlo begint met een kip met kuikens. Het ziet er vrolijk en fraai uit en het is inderdaad niet moeilijk om deze te maken.
Je hebt stevige rondjes vouwpapier van 12, 8 en 6 cm doorsnee nodig. Verder een paar veertjes, lijm, perforator, schaar en randjesschaar en restjes papier.
Je vouwt het grootste rondje netjes dubbel en zet het met de ronde kant op tafel, dan plak je er oogjes op die je met de perforator gemaakt hebt. De kam knip je uit een restje papier met de randjesschaar en dan nog een snavel knippen en de kip is al bijna klaar. Je plakt de kam en snavel op de juiste plekken en dan plak je nog een paar veertjes als staart en je hebt een prachtige kip. De kuikentjes maak je op dezelfde manier van de kleinere rondjes vouwpapier, echter zonder kam. En in plaats van veertjes maak je de staart door kleine knipjes te geven aan de achterkant en deze een beetje uit te vouwen. Resultaat een paar fraaie vrolijke kuikentjes.
Bij de beschrijving staan nog enkele tips bijv: Zet de kip met zijn kuikens in de deksel van een schoenendoos. Eventueel met echt gras of gras van papieren snippers.

De regenboogrups is de derde knutsel in het boek dat je kunt maken, dus ook niet moeilijk maar wel geweldig leuk om te zien. Daar raakt iedereen vast enthousiast over. De zwarte Pietjes zijn ook makkelijk om te maken maar het resultaat is eveneens geweldig.
Lampions, fotolijstjes, kerstballen, sneeuwpoppen, placemats, paasbakjes, een prachtige pauw, egeltjes,  je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken van de ronde vouwblaadjes.
Alles wordt duidelijk beschreven en als het moet met aanvullende tekeningen uitgelegd. Het eindresultaat staat elke keer duidelijk, in kleur, afgebeeld.
Echt een enorm leuk, inspirerend boek voor ouders, grootouders, juffen, meesters etc. om samen met kinderen uit te werken. De gebruikte materialen zijn niet duur en het resultaat is fantastisch. Aanrader!


ISBN 9789043914154  Paperback 63 pagina's Tirion creatief oktober 2011

© Dettie, 22 oktober 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER