Marianne Perlot

Wintertijd
wenskaarten en andere papierdecoraties
Marianne Perlot


"Wintertijd, donkere dagen, guur weer, binnen zitten. Maar met een passie voor papier is het de fijnste tijd van het jaar."


Dit bovenstaande schrijft Marianne Perlot in haar voorwoord.
Met behulp van de zeventien mensen van het Marianne Designteam heeft ze dit mooi verzorgde boek samengesteld.


"Een groot aantal van die teamleden is ook auteur van hobbyboekjes, en bijna allemaal publiceren ze in de meeste hobby- en kaartentijdschriften van Nederland, Engeland en andere landen. Alle teamleden die meewerken hebben een eigen blog, zodat je altijd meer van hun werkstukken kunt bekijken op internet. Maar speciaal voor dit boek laten ze hun handigste trucjes zien en geven ze leuke tips."


Marianne en haar team willen graag hun passie voor papier met ons delen en daar zijn ze wonderwel goed in geslaagd.
Als je dit boek bekijkt dan straalt die passie je ook tegemoet. Samen met het team heeft ze een boek samengesteld waarin je allerlei prachtige kaarten kunt zien die je zelf kunt maken, met uiteraard de werkbeschrijving erbij.

Het begint al met een knusse kaart gemaakt door Marianne Perlot zelf. Het is een kaart die je kunt vouwen zodat je een gezellig winterhuis ziet staan met raampjes waarachter je een waxindelichtje kunt plaatsen.
Zelf ben ik weg van de adventskalender gemaakt door Elly van Trappen. Op een 'schilderij' gemaakt van ingelijst kippengaas zijn 24 erg mooi versierde envelopjes, gemaakt van kraftkarton met 'worstentouw' vastgeknoopt zijn aan het gaas. Het resultaat is verbluffend.


Het vier seizoenenboekje, de gestanste kaart met dromend meisje, de knusse kaart getiteld 'winters breiwerkje', de kaarten met de gezellige pinguïnfamilie, de prachtige engeltjes, de kaart met een kerstbal erin verwerkt, de fraaie Kerstpostkaart, de érg mooie geluksvogel die van dun karton gevouwen wordt, winterse labels, Kerstsokken van vrolijk papier mèt een leuke sneeuwman inclusief hoed en bezem erop geknutseld, fraaie cadeautasjes en zelfs een zelfgemaakte kalenderkaart waarbij elke maand een eigen bladzijde heeft, ze zijn allemaal even mooi en fantasievol gemaakt.


Eigenlijk is elke kaart een kunststukje op zich. Toch zijn de kaarten voor mensen thuis, zelfs voor mensen die niet zulke knutselaars zijn, heel goed te maken.
Bij elke kaart staan duidelijk alle materialen vermeld, gevolgd door een werkbeschrijving die toegelicht wordt met duidelijke foto's.
Uitstekend boekje waar menig hobbyist warm voor zal lopen. 


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789043916288 Hardcover 96 pagina's Uitgeverij Tirion Creatief september 2013

© Dettie, 9 november 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Tea time
heerlijkheden van vilt, papier en meer
Marianne Perlot


Cupcakes zijn momenteel heel populair. Ze zijn ook lekker, makkelijk te maken en het leukste is natuurlijk dat de cupcakes versierd kunnen worden. Voor elke gelegenheid kun je met kleine toevoegingen iets heel speciaals maken. Maar ja, cupcakes worden opgegeten en niemand ziet de mooie versieringen meer. Gelukkig is dat probleem nu dankzij dit boekje opgelost. Je maakt de cupcakes van vilt!
Natuurlijk worden eerst de gebruikte materialen vermeld waarna de basisbeschrijving - zonder foto's - voor het maken van cupcakes volgt.
En dan kun je je hart gaan ophalen bij het bekijken van al die mooie vilten cupcakes, te beginnen met chocoladetaartjes en te eindigen met prachtige witte bruidsgebakjes.
Het leuke is dat de schrijfster van het boekje naast de werkbeschrijving ook vertelt hoe ze op idee is gekomen voor de getoonde cakejes. Vaak is het dankzij een mooi gekleurd bordje of een ander deel van een servies dat ze geïnspireerd raakte. Zeg nou zelf... een prachtig vintage schoteltje met daarop een vilten cupcakeje waarin de kleuren van het schoteltje terugkomen ís ook apart en bijzonder om te zien.
Maar ze gaat ook uit van échte cupcakes die ze met haar kleindochter en haar vriendinnetjes maakte (met sprinkels) of van de kleuren van een mooi tafelkleed of van een heel kleurig bord, waar ze cupcakes in het felpaars met felgroene en felroze versiering voor maakte. Ook erg mooi zijn de wit met groene vilten cupcakes die heel goed bij de kleur van een papieren cupcakebakvormpje past.
Maar het leukste vind ik de bruidsgebakjes. In Engeland wordt altijd een stuk bruidstaart meegegeven maar in Nederland is het gebak daar niet geschikt voor. Je kunt nu, als aandenken, zo'n prachtig witte cupcake van vilt meenemen. Geweldig idee!


In deel twee van het boekje wordt gewerkt met papier.
Opnieuw krijgt een bruiloft de aandacht want er staat een erg mooie bruidstaart van papieren taartpunten. Elke punt is een mooi versierd doosje. je kunt deze vullen met bruidssuikers, of wat anders natuurlijk, en de punten meegeven aan de gasten.
Verder staan er nog allemaal mooie zelfgemaakt doosjes in zoals een theedoosje, een geschenkdoosje etc. en als laatste nog bloemen van papier gemaakt van... cupcakehouders!

Het is een erg fraai en goed verzorgd hardcover boekje geworden met achterin de patronen van alle kunstwerkjes die in het boek staan.
Je kunt deze patronen op ware grootte downloaden via www.mariannedesign.nl (magazine- tea time)
Leuk boekje vol aparte ideeën, goed om cadeau te geven aan een creatieveling maar ook voor jezelf om je lekker uit te leven in het maken van al deze bijzondere cupcakes e.d. Voor de prijs hoef je het niet te laten.


ISBN 9789043914956 Hardcover, Afmeting 10x177x174 mm, 64 pagina's Tirion Creatief juli 2012
Zie ook het inkijkexemplaar

© Dettie, 23 augustus 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER