Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

14 muisjes en de maan
Kazuo Iwamura


Kazui Iwamura studeerde aan The Tokyo National University of Fine Arts and Music, en begint zijn carrière als illustrator voor televisieprogramma's voor kinderen. Hij heeft tientalen kinderboeken getekend en geschreven die allemaal erg populair zijn. Kazuo Iwamura woont met zijn familie in Mashiko, bij Tokio.
De '14 muisjes' boeken van deze schrijver en illustrator zijn inmiddels wereldwijd bekend.


In dit boek heeft de familie muis weer een leuk plan. In Japan is het namelijk de gewoonte om met zijn allen de volle herfstmaan te bewonderen en dat is precies wat ze gaan doen. Maar dan moeten ze wel eerst kijken waar ze het beste zicht op de maan hebben en dat is natuurlijk niet in een muizenhol onderaan een boom!
Gelukkig is de hele muizenfamilie heel handig en samen bouwen ze stapje voor stapje een prachtig platform in hun boom. We beleven het hele bouwproces met ze mee dankzij de prachtige afbeeldingen van Iwamura.
Tijdens het bouwen zien de muisjes ook van alles en wij mogen zoeken naar de diertjes die ze onderweg tegenkomen.


Het platform is geweldig geworden en alle muisjes genieten van de lucht die heel mooi rood kleurt door de ondergaande zon, ze zijn zelf ook helemaal rozerood... En dan na even wachten verschijnt de maan! Iedereen is diep onder de indruk en ze bedanken de maan voor het mooie licht. Wat is dit weer een fantastische belevenis voor de familie muis.

Deze keer is het boek helemaal perfect. De voorgaande keren werden er namelijk vragen gesteld in de boeken die je nog niet kon weten omdat de antwoorden pas verder in het boek te vinden waren. Deze keer zijn de vragen veel beter afgestemd op de afbeeldingen, die zoals altijd schilderachtig mooi zijn.
Het is echt een genot om naar alles te kijken, vooral de zonsondergang en de opkomst van de maan zijn erg indrukwekkend weergegeven. Je zou ze allemaal willen laten zien.
Fantastisch boek!


ISBN 9789044837964 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Clavis | september 2020
Nederlandse tekst Clavis | Afmeting 29.9 x 21,7 cm | Leeftijd 3+

© Dettie, 28 december 2020

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER