Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Daniela Drescher

http://www.danieladrescher.de

 

Pippa en Pelle
Daniele Drescher


Het is een mooie zonnige dag. De geur van de aardbeien komt Pippa en Pelle tegemoet als ze door het roodborstje naar buiten geroepen worden. Samen wandelen Pippa en Pelle door de mooie natuur, de bloemen bloeien volop en de bramenstruik hangt vol rijpe bramen.Pippa en Pelle ontmoeten al hun dierenvrienden; de vlinders, kikkertjes, slakjes, torretjes, vogels en lieveheersbeestjes. Pippa plukt onderweg een gele bloem want die vindt ze het mooist.
Als de maan begint te schijnen loopt Pelle met zijn verlichte lampionbloem voorop, tijd om naar huis te gaan.
Na zo'n heerlijke dag vol ontdekkingen zullen ze vast heel lekker slapen.


Daniela Drescher heeft een opleiding gevolgd als schildertherapeute en werkt al ruim tien jaar met kinderen. Over haar tekeningen zegt ze: ‘Ik probeer mijn illustraties zo te maken, dat ze vertellen over geluk en verlangen.’

Met dit boekje met hardkartonnen pagina's is het haar zeker gelukt. Al op de eerste twee pagina's zien we de mooie omgeving en het knusse kabouterhuisje waarin Pippa en Pelle wonen. De zomer straalt je tegemoet.

Op alle illustraties, in gemengde techniek, worden de dieren en planten natuurgetrouw weergegeven. We zien een prachtig groen veld vol roze klavers, gele boterbloemen en blauwe klokjesbloemen. (zie afbeelding) Hier en daar staat al een paddenstoel - rood met witte stippen - waar een mooie glanzende kever onder rondscharrelt en een vogeltje op uitrust.
Kikker kijkt genietend toe.


Pippa en Pelle zelf zijn een parmantige kabouterstelletje met rode puntmutsen en lekker grote muilen. Pippa is allerliefst met haar lange vlechten en rode jurkje. Pelle is een stoere kabouter met ronde snoet en rode wangen.
Echt twee figuurtjes die kinderen onmiddellijk zullen aanspreken.
De tekst is in korte vierregelig rijm en in duidelijke letters afgedrukt.

Een lief sprookjesachtig boekje voor de allerkleinsten.


ISBN 978 90 6038 746 7 | Hardcover met ronde hoeken | 12 blz | Uitgeverij Christofoor februari 2015
Nur 271 | Afmeting 17 x 20 cm | Leeftijd vanaf 2 jaar

Dettie, 5 maart 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER