Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Anita Bijsterbosch

http://anitabijsterbosch.nl

 

Kerstpret
Anita Bijsterbosch


Een interactief voorleesboek wordt het genoemd. Een wat?
Nou dat is een boek wat het kind voor, tijdens én na het lezen actief bij het verhaal betrekt. En dat is echt ontzettend leuk.


Daardoor kunnen we Vos en Muis, die samen een kerstboom gaan kopen, helpen, want zeg nou zelf, op een slee de berg af roetsjen dat gaat wel heel hard.
Dus moeten we helpen de slee te stoppen. Ook moet de sneeuw van de kerstboom geschud worden, dus schudden we het boek lekker heen en weer.
Op de volgende bladzijde zie je dat het schudden echt geholpen heeft.
En je snapt wel dat de boom ook het huis binnengedragen moet worden, maar zo'n grote boom door de deur heen krijgen is helemaal niet makkelijk, dus we lekker duwen.


Daarna begint het allerleukste werk. De boom versieren en natuurlijk mag jij daarbij helpen. Jij mag aanwijzen waar de lampjes moeten hangen en waar de ballen.
Dat is leuk!
Als alles klaar is kan het feest beginnen!


In dit verhaaltje wordt goed ingespeeld op de kinderfantasie. De vrolijk gekleurde afbeeldingen haken in op de kerstvoorpret.
Kinderen zullen het prachtig vinden dat ze met van alles mee mogen helpen. Ze moeten blazen, duwen, aanwijzen, zingen enz.
Een heerlijk verhaal om al helemaal in de kerstsfeer te komen!


ISBN 9789044850246 | Hardcover | 27 pagina's | Clavis | 31 oktober 2023

© Dettie, 12 december 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Mijn potje
Anita Bijsterbosch


Pling, plong, plang er rolt een rood bakje van de heuvel af... bovenop de kop van Hond. 'Kijk een hoed!', zegt Hond. 'Welnee zegt Beer, het is een mok, kijk maar, en hij schenkt er een lekkere kop thee in. Maar poes vindt het wel een lekker bedje en rolt zich er lekker in op.
En zo ziet elk dier dat we tegenkomen wel wat anders in het mooie rode bakje. Maar wat is het nou eigenlijk?
Haas weet het... het is een potje! Zijn potje!


Het is soms moeilijk om aan te geven wat er nu zo leuk is aan boeken en vooral aan boeken die een onderwerp hebben waar al veel boekjes over geschreven zijn, zoals over het potje. Toch is het bewonderenswaardig hoe schrijvers en tekenaars er elke keer weer wat nieuws over weten te bedenken.


Nu is dus het potje zélf het voorwerp van aandacht en niet de pogingen om het kind op het potje te laten plassen.
Elk dier heeft zijn eigen idee bij het potje en dat is leuk uitgebeeld door Anita Bijsterbosch. Je ziet Meeuw vrolijk op zijn 'boot' staan. Krab ziet er een huisje in en trekt het 'huisje' over zich heen. Neushoorn zie je er lekker zijn pap uit lepelen.
Op de laatste pagina zien we alle dieren toekijken hoe Haas plaatsneemt op zijn potje en lekker voor zich uit zit te staren...


Kinderen leren op deze manier met andere ogen naar hun potje te kijken én - mooi meegenomen - ze leren allerlei dieren kennen.
Dat potje weet wat maar het blijft leuk!


ISBN 9789044827248 | Hardcover met ronde hoeken | 27 pagina's | Uitgeverij Clavis | maart 2016
Afmeting 21 x 22 cm. | Leeftijd 2+

© Dettie, 17 maart 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Ik ga als cowboy
Anita Bijsterbosch


Sammie komt helemaal blij thuis, morgen mogen ze verkleed naar school komen want dan is de juf jarig!
Hij weet het zeker, hij gaat als cowboy! We zien hem in een prachtig cowboypak met alles erop en eraan; een mooie cowboyhoed, echte cowboylaarzen, een lasso, een supermooi cowboyvest en nog veel meer. Zijn (knuffel)paard staat er ook bij. We zien Sammie in de tuin ronddraven op zijn paard. Jipiejajeee!


Maar dan bedenkt Sammie zich, hij gaat als indiaan! Een paard heeft hij gelukkig al, en nu zien we Sammie met een grote verentooi op zijn hoofd en er zijn Indianenstrepen op zijn gezicht getekend. Natuurlijk heeft hij een pijl en boog want dat hoort bij indianen en hij draagt een heel mooi indianenpak met franjes! Sammie doet de regendans om zijn indianentent heen. Ugh! Sammie heeft gesproken...


Maar... als piraat gaan is ook wel heel erg leuk, met zo'n stoer ooglapje en rode sjaal om je hoofd en grote laarzen aan! Sammie ziet het al voor zich, gelukkig heeft hij al een schatkist, een papegaai, een schatkaart en zelfs een verrekijker, niets staat hem in de weg om in zijn prachtige schip van stevig karton de woelige bloemenzee in te gaan.


Toch is als een ridder of tovenaar gaan ook wel heel erg leuk... De keus wordt nog vreselijk moeilijk. Als ridder kan hij draken verslaan en als tovenaar kan hij zijn mooie toversterrenpak aan en taart toveren!


Wat al Sammie doen? Sammie weet het echt niet, of toch? Ineens weet hij het! Hij kan ook als ....... gaan!

© Anita Bijsterbosch© Anita Bijsterbosch© Anita Bijsterbosch

(Op de afbeelding in het boek is de hele cowboy  te zien)

Voor peuters vanaf 30 maanden, met de taalontwikkeling van het kind als thema, staat achterop het boek gemeld. Dat thema is dan wel erg leuk uitgewerkt. Op de afbeeldingen zien we steeds Sammie van top tot teen verkleed als indiaan of tovenaar of ridder enz. Bij alles wat Sammie aan kleding aangetrokken heeft  en bij de bijbehorende attributen staat de naam van die dingen vermeld. (zie de afbeeldingen) Daardoor kunnen kinderen leren hoe indianen, ridders, cowboy's e.d. eruit zien, hoe je de kleren noemt die ze dragen en welke dingen ze meenemen of tegenkomen als ze op pad gaan. Bovendien levert ook boekje nog eens leuke ideeën op voor een verkleedfeest!


Op enkele uitroepen en de namen van de kleding en dergelijke na heeft het boekje verder geen tekst maar dat hoeft ook niet. De heldere gekleurde afbeeldingen spreken voor zich. Elk personage met bijbehorende tekst wordt getoond op twee pagina's, de twee daarop volgende pagina's laten het personage in zijn 'natuurlijke' omgeving zien,  zoals bijvoorbeeld de ridder op een knuffelpaard die naar een speelgoedkasteel  galoppeert.
Een vrolijk, fantasievol en leerzaam boekje.


ISBN 9789044823998 | hardcover met ronde hoeken | 29 pagina's | Uitgeverij Clavis | juli 2015
22 x 23 cm (bxh) leeftijd 30 maanden

© Dettie, 15 augustus 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!

 

Lees meer...

Pagina 1 van 2

<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>