Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Marion Billet

http://www.marionbillet.com

 

Waar is de Kerstman?
Marion Billet


In dit hardcoverboekje kunnen de allerkleinsten samen met Muisje zoeken naar de Kerstman. Waar zou hij zijn?


Op de eerste bladzijde zien we voetsporen in de sneeuw, ze stoppen bij een boom. Zou de Kerstman in de boom zitten?
Gauw even achter het flapje kijken...
Maar nee, het is een vogeltje dat gelijk begint te zingen (als je op het rondje drukt.


Verder maar weer, zou de Kerstman achter de berg van sneeuw zitten?
Gauw achter het flapje kijken...
Nee, daar dansen hermelijntjes de tango op tangomuziek, ze hebben dikke pret.


En achter het flapje bij het hek is hij ook al niet, daar zitten de zwaar verliefde vos en kip elkaar onder de mistletoe dikke, luide zoenen te geven.

Muisje zoekt en zoekt, totdat hij eindelijk de jinglebelletjes van de arrenslee hoort. Ja! Muisje heeft de Kerstman gevonden!
Even later dansen alle dieren om de Kerstman heen.

Lief hardkartonnen boekje met veilig weggestopte geluidsknopjes in elke bladzijde. Het geluid kan aan de achterkant met een klein schuifje aan en uit gezet worden. (Voor ouders of begeleiders wel zo prettig om te weten). De geluiden zijn kort en grappig. Vooral de krokodil die van de berg af komt skiën maakt een lekker vrolijk geluid.  De knoopbatterijtjes zijn er niet door kleine kinderhandjes uit te peuteren, dat gedeelte moet je namelijk open schroeven.


De afbeeldingen zijn helder, sfeervol en vrij rustig om te zien. De flapjes en geluidjes zijn natuurlijk altijd leuk voor kinderen.
Dit boekje kon zomaar eens een voltreffer zijn.


ISBN 9789044834499 | Hardcover | 16 pagina's | Uitgeverij Clavis | oktober 2018
Afmeting: 21,6 x 21,4 x 1,9 cm | Leeftijd 2+

© Dettie, 10 november 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Waar is mijn knuffel?
Marion Billet


Baby Wolf is zijn knuffel kwijt en zonder knuffel kan hij niet slapen. Hij zoekt en zoekt en zoekt...  gelukkig kunnen wij hem meehelpen met zoeken. Op elke twee hardkartonnen pagina's zien we namelijk een afbeelding met een flapje. We kunnen kijken of achter dat flapje de knuffel van Baby Wolf ligt.


Zo kunnen we zien dat achter het deurtje van het kippenhok geen kip zit maar een hondje die - als je op een knopje drukt - vrolijk naar ons blaft. Ook in het hoge gras zit iets heel anders dan je verwacht, daar zit een dier dat flink kan brullen. En achter de baal hooi? Ligt daar de knuffel misschien? Nee ook niet, maar we vinden wel een gezellig kakelende kalkoen!
En zo kunnen we achter allerlei flapjes zoeken en dan kijken en luisteren naar de dieren die achter de flapjes verstopt zitten.


Persoonlijk vind ik het wel verrassend dat achter de zes flapjes geen dieren verschijnen die je verwacht. Maar misschien is dat voor kleine kinderen wel een beetje verwarrend. De geluidjes die bij de dieren te horen zijn, doen het natuurlijk altijd goed bij kinderen. Maar misschien vinden volwassenen het wel prettig om te weten dat achterop het boekje een aan- en uitknop zit. Het boekje kan dus ook zonder geluid voorgelezen worden.


De afbeeldingen zijn eenvoudig en in vrolijke kleuren weergegeven. De flapjes zijn van redelijk stevig geplastificeerd karton zodat er naar hartelust gebruik van gemaakt kan worden.
Lief boekje voor de allerkleinsten.


ISBN 9789044826548 | Hardcover |16 pagina's | Uitgeverij Clavis | oktober 2015
Où est mon doudou vertaald door Clavis | Leeftijd 1+

© Dettie, 15 november 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Muziek
Marion Billet


Na Goedemorgen  van Lucie Durbiano opnieuw een geluidenboekje, dit keer met afbeeldingen van Marion Billet. Zij blijkt al meerdere geluidenboekjes verzorgd te hebben.


Het hardkartonnen boekje heeft zes afbeeldingen en op elke afbeelding staat een dier dat een muziekinstrument bespeelt.
Op de eerste twee pagina's zie je een varkentje op een rond podiumpje bij een circustent staan. Hij maakt muziek op de blokfluit. Op die fluit zit een rondje die je in kunt drukken en dan hoor je een kort vrolijk wijsje uit de blokfluit komen. Als je de pagina omslaat zie je een olifant piano spelen. Ook hier weer een drukknop waardoor je een kort stukje klassieke pianomuziek hoort.  En zo zijn er nog de viool, de gitaar, de trommel en de xylofoon te beluisteren. Op de laatste pagina staan alle instrumenten nog een keer afgebeeld met daarbij de tekst:


En nu is het jouw beurt!
Welke instrumenten zie je hier?
En welk geluid maken ze?
Probeer het zelf maar na te doen!


(Onder elk plaatje staat overigens welk instrument het is!)
Deze bovenstaande tekst is in wit afgedrukt op een gele pagina en daardoor erg moeilijk te lezen.


Het boekje is voor kinderen vanaf 12 maanden. Lezen en praten kunnen ze nog niet, alleen kunnen ze wel alles horen.  Mijn neefje van 1 1//2 jaar vond aanvankelijk de geluiden van het boekje Goedemorgen een beetje eng. Hij is wel bekend met boekjes maar dat er geluid uit komt was weer iets heel nieuws. Naderhand, toen hij er aan gewend was, vond hij het prachtig en wilde steeds opnieuw de geluidjes horen. Hopelijk is dat nu weer zo.


De plaatjes zijn eenvoudig en vrolijk van kleur. De dieren maken allemaal hun muziek in of bij een circustent. Vooral de beer staat te swingen in de piste en naast de muis die xylofoon speelt zijn nog twee muizen aan het optreden, de een jongleert en de ander staat stil met een appel waar een pijl doorheen geschoten is op zijn kop.
Ik vraag me wel af waarom voor het moeilijke woord xylofoon gekozen is. Er zijn zoveel instrumenten die makkelijker te uit te spreken zijn voor een kind. Het klinkt wel vrolijk en ziet er ook leuk uit met al die gekleurde 'plankjes' maar toch...


De pagina's zijn van geplastificeerd karton, dus er kan eventueel met kleddervingertjes op de knoppen gedrukt worden.
Een leuk boekje, vooral dankzij de geluidjes die erbij zitten.


ISBN 9789044816684 | Hardcover 15 x 15 cm | 14 pagina's | Uitgeverij Clavis|  mei 2012
Leeftijd va 12 maanden

© Dettie, 8 juli 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER