Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Martine van Nieuwenhuyzen

www.martinevannieuwenhuyzen.nl

 

Op de pot, Varkentje!
Martine van Nieuwenhuyzen


Als je de cover van het boek ziet moet je al lachen. Je ziet o.a. een varkentje op een potje zitten. Op de schoot van het varkentje zit een eend die, samen met een kat met een rol wc-papier op zijn staart, zeer geinteresseerd in het potje kijkt om te zien wat daar ligt.
Aan de waslijn hangen stukjes en rollen wc-papier.


Het verhaal zelf gaat over een varkentje dat nog niet helemaal begrijpt waar een potje voor is. Varkentje draait overal drolletjes, in bed, in bad, binnen en buiten. Eigenlijk vindt hij het best wel knap van zichzelf dat hij dat allemaal kan! Waarom denkt de rest er anders over?


Dit humoristische boekje heeft erg leuke, helder gekleurde afbeeldingen. Op bijna alle prenten zie je het varkentje, twee eendjes met een jong eentje, de rode kat, het potje en wc-papier. De eenden sjouwen steeds het potje mee en de kat zorgt voor het wc-papier.
De ene keer zie je de kat boos kijken naar de volle broek en de lege pot. De andere keer knijpt een eendje zijn neus dicht vanwege het drolletje op de mat - het varkentje kijkt er overigens heel blij bij -. Die arme, trouwe, behulpzame kat met zijn rol wc-papier, zie je steeds moedelozer worden, totdat...


Bij elke afbeelding staat, in duidelijke letters, één regel tekst maar dat is ook genoeg. Meer hoeft niet omdat de tekeningen al genoeg zeggen.
Heel leuk en grappig boekje voor kindertjes die moeten leren het potje te gebruiken.


ISBN 9789044817119 Hardcover 32 pagina's | Clavis | maart 2012
Leeftijd vanaf 2 jaar

© Dettie, 1 april 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER