Dolly Parton
Illustraties: Daria Solak
Tekst: Maria Isabel Sánchez Vegara


In dit boek over Dolly Parton lezen we dat ze opgroeide in een heel groot gezin, ze had 11 broers en zussen. Veel geld was er thuis ook niet maar dat was niet zo erg. Dolly kon immers heel mooi zingen en dat vonden ze genoeg. Haar oom Bill vond dat ze meer met haar stem moest doen en hielp haar op weg in de muziekwereld.
Dolly was pas 10 jaar oud maar toch zong ze al regelmatig voor de radio.


Muziek was Dolly's leven, ze schreef haar eigen liedjes en zingen was haar lust en leven. Toen ze klaar was met school ging ze dan ook gelijk naar muziekstad Nashville. Daar wilde ze het gaan maken en dat lukte!
Ze vormde aanvankelijk een duo met countryzanger Porter Wagoner, die was al erg beroemd. Maar Dolly schreef vooral liedjes voor vrouwen en bezong hun problemen waardoor ze een heel eigen publiek kreeg. Uiteindelijk ging ze dan ook alleen verder en werd wereldberoemd. Haar droom kwam uit.


Het bijzondere aan Dolly is, dat ze in tegenstelling tot veel andere artiesten, haar hele leven bij dezelfde man bleef. Ook is ze nooit is vergeten waar ze vandaan kwam. Ze zorgde ervoor dat andere,  met name arme, mensen ook van haar geld konden genieten. Ze liet zien dat ze niet 'alleen maar' zangeres was maar ook dacht aan anderen.
Dolly blijkt verder een slimme en erg hartelijke vrouw te zijn en dat komt goed naar voren in dit verhaal. Het hele verhaal straalt vrolijkheid en liefde voor muziek uit..


In deze serie - Little People, Big Dreams - wordt steeds een andere illustrator uitgenodigd om afbeeldingen bij een verhaal van Maria Isabel Sánchez Vegara te maken. Dit keer was de eer aan Daria Solak en zij heeft heel kleurige afbeeldingen bij het verhaal over Dolly's leven gemaakt. Dat past mooi bij het kleurrijke figuur dat Dolly is.


Achterin het boek staat nog een korte biografie waarin we o.a. lezen dat ze tot nu toe acht Grammy Awards heeft gewonnen! 
Het boek is op een erg prettige manier vertaald door Antje Schoehuys-Blaak.


ISBN 9789051168372 | Hardcover | 36 pagina's | De Vier Windstreken | 9 februari 2024
Afmeting 24,6 x 20 cm | Nederlandse tekst: Antje Schoehuys-Blaak | leeftijd 6+

© Dettie, 5 juli 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER