Zombies op school
Marieke Boeijen

Het leven gaat gewoon zijn gang in het stadje. Ook op school, waar de leerlingen buiten de gewone lessen druk zijn met spreekbeurten en de kerstmusical.
Mick (Micky voor zijn beste vriend) doet ook mee, maar hij fungeert het liefst als kerstboom. Achter op het toneel, en toch meedoen, dat is het beste!
Zo denkt zijn vriend Jimmy er ook over.

Maar: is dat wel zo? Er gebeurt iets vreemds als ze op het toneel staan, de nieuwe leerling verdwijnt en Jimmy wil ineens Jozef zijn.


‘Jimmy’s lichaam schudde heftig. Zijn hoofd knikkebolede en zijn armen en benen schokten ruw, Het duurde misschien een seconde of drie, maar het zag er vreselijk uit. Toen stopte het weer. Alsof er niets gebeurd was, staarde Jimmy naar het toneel.
Even leek alles normaal, maar toen hij begon te praten, kende ik hem niet meer terug. Hij sprak niet op fluistertoon zoals we gewend waren, maar schreeuwde zo hard dat Kindje Jesus zijn hoofd boven het kribje uitstak.’


Daarna is alles anders. De politie doet onderzoek naar de verdwijning van de nieuwe jongen en heeft reuze lol om het verhaal dat Mick vertelt. Nou, als ze hem niet geloven, dan besluit hij in te gaan op het vreemde briefje dat hij vond. Hij zou een tante hebben, en daar weet hij niets van! Zijn moeder wil het liefst dat dat zo blijft, ze wil niets vertellen.
Maar wie ze ook is, en waar ze ook is, Mick komt er achter, en laat zij nou degene die hem gelooft en ook hulp biedt.

En zo gaat Mick samen met zijn tante en twee vriendinnetjes uit zoeken wat er aan de hand is. En natuurlijk hoe ze die kwestie op kunnen lossen.


Misschien wel heel juist om het boek te beginnen met een waarschuwing! Want er zitten echt wel griezelige elementen in dit boek. Brr…
Marieke Boeijen laat haar fantasie helemaal gaan!
Niet alleen wat betreft de griezelige kant, maar ook wat humor betreft.
Er valt veel te lachen om de grappige situaties, maar ja, soms is het ook echt eng..
Erg leuk boek, waarvan kinderen vast meer willen!


Marieke Boeijen studeerde journalistiek in Utrecht. Dit is haar eerste kinderboek. Ze woont in Huissen en laat enkele scènes in het boek zich afspelen in dat stadje.

Geert Gratama (1958, Leeuwarden) studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Geert is illustrator en grafisch ontwerper.


ISBN 9789401495066 | Hardcover | 246 pagina's | Uitgeverij Lannoo | januari 2024 |
Met tekeningen van Geert Gratama | Vanaf 10 jaar

© Marjo, 15 maart 2024

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER