jeugd 4-5 jaar

Valentino de kikker
illustraties: Hans de Beer
tekst: Burny Bos


Dit is weer een boekje van 'De Vier Windstreken' en wat zijn ze leuk.


Valentino is een kikker zonder broertjes of zusjes en hij wordt wel een beetje verwend. Zijn moeder noemt hem altijd 'mijn kleine prins' en Valentino gelooft dat hij écht een prins is. Zijn vriendjes lachen hem uit en willen op het laatst niet meer spelen omdat hij blijft volhouden dat hij een prins is. Misschien zijn ze ook wel een beetje jaloers op zijn mooie rode trapauto.


Valentino voelt zich erg eenzaam en besluit op zoek te gaan naar de prinses die in het kasteel in de bergen woont. Als hij net op weg is rijdt hij bijna een vogeltje aan, en samen reizen ze verder. Valentino noemt het vogeltje Lakei.
Samen beleven ze veel avonturen en Valentino leert Lakei welke dieren gevaarlijk zijn. Maar Lakei groeit en groeit en soms wordt Valentino ineens heel bang voor Lakei, hij snapt het zelf niet Lakei is toch zijn beste vriend ...en ...zal hij de prinses wel vinden?


Het is een leuk, humoristisch verhaaltje maar vooral de tekeningen zijn prachtig. Net als bij Bodo's vlieger zijn het allemaal mooi gedetailleerde tekeningen waar je naar kan blijven kijken. Heerlijk boekje!


Voor zijn illustraties in Valentino de Kikker van Burny Bos ontving Hans de Beer de internationale Biennale in Bratislava en de Gouden Plaquette. Tevens ontving hij de eerste prijs van een internationale kinderjury in Bologna in Italië.


ISBN 9789055794638 | Hardcover | 24 pagina's | De Vier Windstreken | 1990
Leeftijd: 4+

© Dettie, juni 2006

 Lees de reacties op het forum, klik hier!