jeugd 4-5 jaar

Haas en Mol zoeken een uitweg
Hans de Beer


Nog niet zo lang geleden woonde Haas aan de overkant van de snelweg. Maar hij was nieuwsgierig, hij stak de drukke weg over en kreeg een ongeluk. Sindsdien loopt hij mank en durft hij niet meer terug. Tot overmaat van ramp wordt hij ook nog eens gepest door Vos, Das en de broertjes Ton en Sjon Bever. Haas is er helemaal verdrietig van.


Gelukkig komt Mol uit zijn molshoop en fleurt Haas op. Hij heeft wel een idee, hij zal een tunnel graven naar de overkant, dan kan Haas terug naar zijn vrienden. Samen gaan ze hard aan de slag. Ze hebben het erg gezellig, ze lachen veel en in de pauzes eten ze de lekkerste dingen. 
Maar het verkeer op de snelweg dendert en davert. De tunnel stort steeds in. Arme Haas, zo komt hij nooit meer thuis.
Ondertussen hebben Das, de broertjes Bever en andere dieren een beetje afgunstig staan te kijken naar de pret en het heerlijke eten die Mol en Haas hebben. Als ze nou eens meehelpen... zullen ze dan mee mogen picknicken en ook zo'n plezier hebben?


Met de boeken van Hans de Beer is het altijd honderd procent genieten. De kleuren en gedetailleerde tekeningen zijn een lust voor het oog. Hans de Beer weet werkelijkheid en fantasie steeds mooi te mengen. De omgeving ziet er levensecht uit, de dieren ook maar hebben menselijke trekjes gekregen en kleding aan, zoals een jasje, truitje, hemdje of een petje op.
Opnieuw een fantastisch mooi boek van deze bijzondere schrijver en illustrator.


ISBN 9789051163353 Hardcover 32 pagina's De Vier Windstreken maart 2014
formaat: 22,2 x 28,6 cm Leeftijd 4+

© Dettie, 25 maart 2014

Lees de reacties op het form en/of reageer, klik HIER