jeugd 6-9 jaar

Sem slaat zijn slag
illustraties Mark Janssen


Deel 1 van de nieuwe serie De stoere hockeybende


Sem mag van zijn ouders volgend seizoen op  hockeyen. Zijn broer David vindt het maar niets, voetballen is veel leuker. 'Hockey doe je met een stokkie' plaagt David aldoor. Maar Sem zegt dat hockey een stuk moeilijker is dan voetballen.
De vriend van Sem, Matthijs,  zit ook op hockey,  Sem mocht een paar keer meetrainen en hij is daardoor helemaal enthousiast. Het team is heel leuk, en aardig tegen hem, net alsof hij al jaren meespeelt. Alleen Victor is nog een beetje stug.  De coach, Arjan, is  blij met Sem want hij kan heel hard lopen en ook hard de bal slaan. Als hij wil mag hij de laatste wedstrijd van het seizoen wel meespelen. David vindt het maar idioot, zie je wel dat hockey niet moeilijk is. Als Sem al gelijk mag meespelen dan moet het wel makkelijk zijn.
Maar dan krijgt hun vader een idee. Hij zal een hockey- én een voetbalwedstrijd organiseren tussen het hockeyteam van Sem en de voetbalploeg van David! Iedereen vindt het een goed plan Victor is er niet zo blij mee, hij kan niet voetballen... Maar dan krijgt Sem een goed idee.
Toch verliest het hockeyteam de voetbalwedstrijd en nu moeten ze heel goed hockeyen willen ze alsnog winnen...


Ondertussen is tijdens een training de fiets van Sem gestolen. Elke keer zien ze de dief fietsen maar ze krijgen hem niet te pakken, hoe lossen ze dat op? Er volgt een spannende achtervolging...


Een  vlot geschreven boek. De broers zijn elkaar wel veel aan het plagen maar het blijft bij aardig plagen. Het hockeyen en de spannende wedstrijden worden goed en vrolijk beschreven. Victor blijkt een heel aardige jongen met onverwachte talenten.
De zwart-wit tekeningen zijn zoals bij alle boeken van Gerard van Gemert van Mark Janssen. De illustraties worden steeds beter/levendiger!


Kortom, erg leuk boek! Ik kijk al uit naar het volgende deel.


ISBN 9789044812435 Hardcover, 62 pagina's uitgeverij Clavis juni 2010. Voor jongens vanaf 7 jaar.

© Dettie, 25 juli 2010

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER