Boekenarchief R-S

Yolande Schyns

Opening Night
Yolande Schyns


In de proloog staat Loulou bij een graf. Wiens graf? Wat is er gebeurd met die persoon?
Onze nieuwsgierigheid wordt voorlopig niet bevredigd. Als het verhaal begint, zijn we een stuk terug in de tijd.


Loulou is kunstfotografe, en heeft samen met Jane een fotostudio, gefinancierd door Janes vader. Die stuurt Tanja naar hen, als nieuwe collega, omdat er meer bruidsreportages, baby- en doopfoto’s gemaakt moeten worden. Met alleen kunstfoto’s wordt niet genoeg verdiend. Loulou en Tanja leggen zich erbij neer, al zagen ze het graag anders.


Loulou heeft een relatie met Maurice, en hoewel ze later opmerkt, dat ze allebei wisten dat hun relatie voorlopig was ‘bij gebrek aan de ware’, lijkt alles koek en ei. Misschien wordt het toch nog wat.
Maar dan komt de ‘opening night’, de opening van een tentoonstelling in een voormalig klooster midden in Maastricht. Daar ontmoet ze Serge, de stiefvader van Maurice, een succesvol zakenman, die behoort tot the jetset. Ze valt als een blok voor deze man. Maar dat kan natuurlijk helemaal niet!Het rustige leventje van Loulou verandert langzaam in een nachtmerrie…


Tanja blijkt een ‘devil in disguise’: ze gaat dezelfde kleding dragen als Loulou, steelt foto’s en blijkt haar ook nog te stalken. Maar het ergste is eigenlijk dat niemand Loulou wil geloven hoe hinderlijk Tanja zich gedraagt. En intussen is er Serge met wie ze in het geheim een relatie krijgt. Als Maurice op vakantie is, is dat niet zo moeilijk, maar natuurlijk komt die terug. En dan zijn de poppen pas echt aan het dansen!


De climax is onverwacht, evenals de afloop. Het verhaal dat aanvankelijk chicklitterig is wordt een spannende thriller.
Leuk is de couleur locale. Wie Maastricht en Valkenburg kent, herkent diverse plekken. Dat geeft het verhaal toch iets extra’s.
Bovendien is het een lekker snel verteld verhaal, met pittige dialogen, geen overbodige informatie, en zoals dat hoort in een spannend verhaal: de spanning wordt goed opgebouwd, en het loopt heel anders dan je denkt…


ISBN 9789071501272 | Paperback | 211 pagina's | Leonon Media | september 2010

Marjo, 9 december 2010

Lees de reacties op het forum en/of reageer HIER