Boekenarchief R-S

Tanis Rideout

http://tanisrideout.wordpress.com

 

Op grote hoogte
Tanis Rideout

Op grote hoogte is een fictieve roman, gebaseerd op brieven die George Mallory, één van Engelands grootste bergbeklimmers ooit, aan zijn vrouw Ruth heeft geschreven toen hij in 1924, na twee mislukte pogingen, voor de derde keer probeerde de ongenaakbare Mount Everest te beklimmen. Hij moet en zal de berg bedwingen. Zijn reden is heel simpel: omdat hij er is.


Juni 1924: de normaliter gelijkmatige Ruth is rusteloos, emotioneel. Zij hoopt die dag eindelijk bericht van George te krijgen dat hij gauw thuiskomt. Paniekerig zwerft ze door Cambridge.
In de maanden daaraan voorafgaand volgen we George Mallory tijdens de voorbereiding op en de beklimming van de Mount Everest. Zijn wereld is dynamisch en gevaarlijk, hij is de bekende ontdekkingsreiziger en bergbeklimmer en beleeft grootse avonturen – die hij willens en wetens zoekt en nodig heeft. Het is zijn 'raison d'être', hoeveel hij ook van zijn vrouw en kinderen houdt.


Deze perspectiefwisseling is erg goed gekozen; het verbeeldt de verschillen in karakters tussen Ruth en George en houdt het verhaal boeiend en zelfs spannend. Welk nieuws zal Ruth krijgen? Hoewel het tegendeel al decennica lang bekend is, blijf je tegen beter weten in toch hopen dat het positief is. Dat gun je deze prachtige, krachtige vrouw. Helaas, het mocht niet zo zijn. Het lichaam van George is pas in 1999 geborgen; de stoffelijke resten van zijn klimpartner zijn nog steeds niet gevonden.

Een fascinerend boek over drie boeiende karakters: George en Ruth Mallory en Mount Everest. Een pure liefdesroman van grote schoonheid.


Tanis Rideout is in België geboren en nu woonachtig in Canada. Van oorsprong is zij dichteres en haar poëzie is veelgeprezen. Op grote hoogte is haar debuutroman.


ISBN 9789022960127 Paperback 416 pagina's Orlando augustus 2013

© Joanazinha, 18 oktober 2013

Lees de reacties op het forum en/of reager, klik HIER