Boekenarchief R-S

Merel Roze

http://www.merelroze.com

 

Fantastica


Merel Roze heeft een van de meest bezochte weblogs van Nederland. Bijna dagelijks schrijft ze daar een stukje op. Nu heeft ze een boek geschreven over een vrouw, Roos de Leeuw, die een eigen weblog heeft...


Dankzij haar weblog heeft Roos veel contact via internet met mannen en af en toe heeft dat tot gevolg dat er een afspraak gemaakt wordt om elkaar in levende lijve te ontmoeten.
Maar helaas zit daar nooit iemand bij waarmee ze wel verder wilt.
En dan komt Jake op haar weblog, een afspraak volgt en deze keer is alles anders. Jake is het helemaal. Hij is attent, lief, zorgzaam, Jake is DE man waarvan ze gedroomd heeft. Ze genieten van elkaar en langamerhand begint Roos van een toekomst met hem te dromen, samen een huis, kinderen enz.
Maar... dan moeten ze ook elkaars vrienden en familie leren kennen. Jake valt zeer goed bij Roos' ouders en ook haar vrienden vinden het een geweldig leuke man. Uiteindelijk, na lang gezeur, maakt Roos ook kennis met de familie van Jake, hij vindt zijn familie vreselijk maar Roos vindt ze erg aardig. Jake doet echter erg vreemd en weet niet hoe snel hij weer weg moet komen.
Daarna doet Jake vaker vreemd, hij blijft nachten weg, (is wel altijd telefonisch bereikbaar) hij moet voor zijn werk naar Ierland maar volgens het buurmeisje is hij overdag gewoon in Roos' huis. En zo komen er steeds meer kleine dingetjes die op zijn minst raar zijn. Zij leiden er uiteindelijk toe dat Roos argwaan begint te krijgen. Gelukkig weet Jake alle argwaan weg te halen. Maar is dat wel de waarheid?
De kleine dingetjes worden groter, kloppen niet, en de eens zo gelukkige Roos wordt een enorm nerveuze, rusteloze, ongelukkige vrouw. Dit alles leidt tot een climax die je niet verwacht.
Tot dan leest het verhaal lekker weg, maar na de climax volgt de anti-climax. En dat is jammer. 'Alles voor de liefde' is in dit geval toch wel moeilijk te aanvaarden, het zou kunnen, maar toch... Waarschijnlijk moest het verhaal goed aflopen van de schrijfster maar het is wel erg 'Fantastica'.


Het boek leest vlot weg, het is met vaart geschreven. Net als je denkt nu weten we wel hoe leuk Jake is en hoe gelukkig Roos met hem is, krijgt het verhaal een wending die je niet verwacht, een gedeelte is zelfs een beetje spannend.
Het verhaal geeft goed aan wat eventueel de gevolgen van internet kunnen zijn en waar het 'openhartig' zijn in een weblog toe kan leiden. Al met al een lekker tussendoorboek, niet slecht, niet heel goed.


Paperback | 280 Pagina's | Archipel, Uitgeverij | 2006 ISBN: 906305243X

© Dettie, februari 2007

Reageren? Klik hier!