Boekenarchief R-S

Marie-Louise & Mark Sekrève

Zie ook http://www.bulkjes.nl (website van Marie-Louise & Mark Sekrève)

 

Tijd voor jou
Marie-Louise en Mark Sekrève


Dit is het vierde deeltje van de serie mooie kleine boekjes die het echtpaar Mark en Marie-Louise Sekrève regelmatig maken. Eerder verschenen boekjes zijn: Ik hoor bij jou, Ik blijf bij jou en Jij bent geweldig!
Allemaal zijn ze voor een paar centen te koop en altijd sluit je ze met een glimlach om je mond en een blij gevoel van binnen.


Zoals in eerder boekjes begint het verhaal met Walrus, die "bezig was met alles wat gedaan moest worden." Hij kwam de wijze IJsbeer tegen en die mopperde een beetje op hem. Walrus had het altijd maar druk, daar had IJsbeer nog een mooi verhaal over. Walrus sputterde tegen, want hij had geen tijd om te luisteren maar met een paar kunstgrepen (hij gaat bovenop hem zitten) zorgt wijze  IJsbeer dat Walrus luistert en wijze IJsbeer begint...


Er was eens een pinquin, we noemen hem Max.
Max had het altijd druk.  Elke dag stond hij vroeg op om vis te vangen om die daarna op te eten. Dan moest hij de witste sneeuw verzamelen om iglo's te kunnen bouwen, daarna moest hij met zijn vrienden wat drinken en dan weer op tijd naar bed want...
Dag in dag uit hetzelfde liedje, Max had het zo druk druk druk... totdat hij wijze IJsbeer tegenkwam. 'Wees toch eens stil' zei IJsbeer, 'en luister naar mijn verhaal.'
En toen... toen werd voor Max alles anders zoals straks voor Walrus alles anders zal zijn.


Dit boekje kan dienen als excuus omdat je steeds maar geen tijd hebt, of om te zeggen voor jou is er altijd tijd, of gewoon om te tonen dat je om iemand geeft.  De afbeedlingen zijn, zoals altijd,  hartveroverend in al zijn eenvoud.
Kortom, maak tijd om het boekje te kopen voor je geliefde, familie, vriend of vriendin, ze zullen het gebaar ën het boekje zeer waarderen.


ISBN 9789026156502 Hardcover 56 pagina's | Fontein | oktober 2010

© Dettie, 22 oktober 2010

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Jij bent geweldig!
Marie-Louise & Mark Sekrève


Marie-Louise & Mark Sekrève maken onder andere mooie kleine boekjes die je cadeau kunt geven of gewoon voor jezelf kunt kopen als je een oppepper nodig hebt. Ze zijn goedkoop en erg mooi verzorgd.
De beide voorgaande boekjes  Ik hoor bij jou en  Ik blijf bij jou  heb ik ook met plezier gelezen en bekeken.
Wat maakt deze boekjes zo bijzonder?
Ten eerste de levendige, fleurige illustraties. Zelfs als je de bijgaande regels niet leest wordt je daar al vrolijk van.
Ten tweede de tekst. Op elke bladzijde, zowel links als rechts, staat een 'handgeschreven' regel die samen met de illustraties het verhaal vormen. Het is altijd wel een tekst om over na te denken, zo ook dit keer, maar je slaat wel met een glimlach het boekje dicht.


Deze keer gaat het verhaal over Walrus en Max.
Walrus voelt zich soms zo klein en onbelangrijk en daarom gaat hij naar Wijze IJsbeer. Aan hem vraagt hij 'Hoe kom jij zo gelukkig?' En natuurlijk weet IJsbeer het antwoord.
Hij vertelt Walrus het verhaal van Max, de pinguin.
Max kan niet alles.
Hij heeft niet alles.
En hij is nog niet precies waar hij wil zijn.

Maar onder alle omstandigheden blijft Max gewoon zichzelf, ook al heeft hij minder dan iedereen en kan hij minder dan iedereen. Als mensen aan hem vragen of hij zich nu niet klein en onbelangrijk voelt dan zegt Max: "Klein? Onbelangrijk? Welnee! Ik voel me heerlijk! Ik voel me geweldig!
Nadat Walrus het verhaal over Max gehoord heeft weet hij... hij is goed zoals hij is... hij is geweldig! Toch?

--
Zit iemand in de put of wil je iemand vertellen dat je hem of haar een goed en fijn mens vindt dan is dit een geweldig boekje! Ik zou er blij mee zijn in ieder geval.
Echt een aanrader, kopen! Voor die prijs hoef je het zeker niet te laten.


ISBN 9789026127175 Gebonden 56 pagina's, Uitgeverij De Fontein 20-10-2009
Voor alle leeftijden

Dettie, oktober 2009

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER