Boekenarchief R-S

Kelli Stuart

http://kellistuart.com

 

Het verborgen ei
Kelli Stuart

Ook altijd gefascineerd geweest door de wonderlijke eieren van Fabergé? De prachtige, puur gouden eieren die bedekt zijn met een laagje email zodat het net een echt ei lijkt? Een ei dat in twee helften uit elkaar gehaald kan worden met daarin een puur gouden dooier? Die vervolgens ook weer uit elkaar gehaald kan worden en een verrassing herbergt die gemaakt is door de meest bekwame juweliers die je je maar kunt bedenken?
Dan is Het verborgen ei zeker de moeite waard om te gaan lezen.


Schrijfster Kelli Stuart weet de geschiedenis van de Russische revolutie, de rol van meesterjuwelier Fabergé en het heden op een spannende manier met elkaar te verbinden.
Zo’n honderd jaar na de revolutie krijgt hoofdpersoon Ava Laine de kans van haar leven. Ze mag in de voetsporen van haar vader, de beroemde schatzoeker die nu terminaal ziek is, op zoek gaan naar één van de grootste kunstwerken uit de Russische geschiedenis. Ergens op de wereld moet er een ei van Fabergé zijn dat nog niet bekend is bij het publiek, dat een ongekende waarde heeft, maar welke absoluut niet in handen mag vallen van criminelen. In haar zoektocht wordt Ava niet alleen geconfronteerd met gevaar om haar heen, maar ook met haar gevoelens richting haar vader, haar moeder en zichzelf. Steeds weer speelt de brief van haar vader waarmee hij afscheid nam van een leven met haar en haar moeder een rol:


Schatzoeken is mijn passie, Carol. Het is mijn beroep. Ik kan niet zo’n man zijn die thuisblijft om zijn gezin te onderhouden. Zo ben ik niet. Ik wilde wel zo zijn, maar het gaat gewoon niet.


Is zij ook zo? Staat haar passie ook boven alles? Of zal zij anders omgaan met haar passie? Hoe ging Fabergé om met zijn passie? En welke gevolgen hebben bepaalde keuzes die gemaakt zijn in het kader van je passie? Vragen die de schrijfster niet alleen aan de hoofpersoon en aan Fabergé voorlegt, maar ook aan jou als lezer. Heel mooi hoe deze vragen in het verleden en het heden met elkaar verweven worden in het verhaal van Het verborgen ei.


ISBN 978 90 297 3307 6| NUR 302 | Paperback| 342 pagina’s | Uitgeverij KokBoekencentrum| augustus 2022
Het verborgen ei is vertaald door Marianne Locht-Kühler

© Els ten Voorde, 26 september 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER