Boekenarchief K-L

Kasper van Kooten

http://kaspervankooten.nl

 

altHet wonderlijke leven van Jackie Fontanel
Kasper van Kooten


Klaas houdt erg veel van zijn grootvader, maar koestert daarnaast ook een diepe bewondering voor de man die de wereld rond gereisd heeft en nu zoveel te vertellen heeft. Verhalen over zijn eigen avonturen, en verhalen over de avonturier Jackie Fontanel. Klaas weet wel dat die Jackie niet echt is, maar de verhalen zijn prachtig. Zijn grootvader reisde in de jaren twintig van de vorige eeuw, en Klaas is ontzettend jaloers: toen viel er tenminste nog wat te beleven.
Wat is de wereld nu saai.


Zelfs de toneelacademie, waar hij altijd van gedroomd heeft, valt vies tegen. En ook al weet hij dat opa Willem erg trots is op hem, omdat hij, de kleinzoon, verwezenlijkt, wat de grootvader nooit heeft kunnen verwezenlijken: hij stopt er mee. Rond dezelfde tijd vindt zijn grootvader dat het gedaan is met het leven. Klaas stapt in de voetsporen van zijn opa: hij gaat reizen. Maar het leven verloopt altijd anders dan je wilt.  En dan blijkt ook dat het verleden anders was dan Klaas altijd dacht.


Het is een roman die gedeeltelijk een reisverslag is, een zoektocht naar het verleden, en tevens een coming of ageverhaal, in een vlotte stijl.


Kasper van Kooten (1971) is cabaretier en acteur. Dit is zijn debuut als schrijver. Er werd ook een voorstelling gemaakt van Het wonderlijke leven van Jackie Fontanel.


ISBN  9789021441559 | Paperback| 265 pagina's | Uitgeverij De Bezige Bij | november 2011

© Marjo, 2 mei 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER