Boekenarchief K-L

Inge van der Krabben

http://ingevanderkrabben.nl

 

altTot waar we kijken kunnen
Inge van der Krabben


Janne loopt – weer! – een promotie mis. Ze baalt ontzettend, meer eigenlijk over haar eigen lafhartige houding ten opzichte van haar baas dan over de gemiste baan. Ze weet dat haar moeder teleurgesteld zal zijn over haar. Dina, de moeder, zit haar dochter erg op de nek. Ze spoort haar aan meer voor zichzelf op te komen.


Omdat het verhaal om en om de moeder en de dochter belicht, weten we al snel dat Dina ook haar eigen problemen heeft. Ze heeft kanker, hetgeen ze een tijd verzwijgt voor haar dochter. Eerst wil ze dat Janne haar leven op de rol krijgt. Maar Janne is ziek, een burn-out houdt haar thuis. Janne daarentegen wil niet dat haar moeder zich zo met haar leven bemoeit. Ze moet het zelf doen! De schok is groot als ze er achter komt wat haar moeder voor het gezin in petto heeft op die 18e mei, waarvoor ze iedereen dringend verzocht heeft de avond vrij te houden en te komen.


Een roman over een moeder en een dochter, die moeten leren elkaar los te laten. Het is luchtig geschreven, gelukkig maar, het is een zwaar onderwerp. Ook Konijn Karel zorgt voor een vrolijke noot. Soms vind ik het wat langdradig, wil Van der Krabben te veel uitleggen.
De bucketlist van Dina is een leuke vondst, niet zozeer het feit op zich, maar wat er op staat.


Inge van der Krabben (1972, ’s Hertogenbosch) groeide op in de Bommelerwaard en verhuisde naar Utrecht waar zij Algemene Letteren studeerde. Daar woont zij nog met haar twee kinderen.


ISBN 9789026331411 | paperback | 239 pagina's | Uitgeverij Ambo-Anthos | augustus 2015

© Marjo, 3 juni 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER